|

Google merkezine polis baskını

00:00 - 11/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:26 - 11/08/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Google merkezine polis baskını
Google merkezine polis baskını

Street View uygulaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Google'ın başı dertten kurtulmuyor. Bilişim devi sonunda bir polis baskınının hedefi oldu. Google'ın bilgisayarlarına ve sabit disklerine el konuldu.


Deutsche Welle'nin haberine göre, Google'ın başkent Seul'deki merkezi polis baskınına uğradı. Güney Kore polisi, “Street View araçlarının internet kullanıcılarının bilgilerini izinsiz olarak topladığı” şüphesiyle harekete geçildiğini duyurdu.


Yapılan baskında ofiste bulunan sabit disklere ve bilgisayarlara el konuldu. Yapılacak incelemede, Google'ın ülkede geçerli iletişim yasaları ve mahremiyet haklarını ihlal edip etmediği araştırılacak.


Street View uygulamasını bu yıl içinde Güney Kore'de de başlatmayı planlayan Google yönetimi, gelişmeler üzerine projeye Kore'de geçici olarak ara verdiğini açıkladı.


Google, Street View araçlarının şifresiz kablosuz internet ağlarını kullanarak kullanıcıların bilgilerini topladığını daha önce kabul etmişti. Google, bunun bir “hata”dan kaynaklandığını duyurmuştu.

14 yıl önce