|

Google Türkiye'ye yeni müdür

Google, Türkiye'deki Google ofisinin başına Bülent Hiçsönmez'i atadığını açıkladı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 17/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 17/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Google Türkiye'ye yeni müdür
Google Türkiye'ye yeni müdür

Google, Türkiye'deki Google ofisinin başına Bülent Hiçsönmez'i atadığını açıkladı. Bülent Hiçsönmez, ülke müdürü olarak Google'ın Türkiye'deki reklamcılık ve online uygulamaları ile ilgili faaliyetlerinden ve şirketin bölgedeki stratejik ortaklıklarını geliştirmekten sorumlu olacak.

Google, Türkiye'deki İnternet kullanıcılarının bilgiye olan erişimini geliştirmeyi ve işletmelerin internet'in sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamayı hedefliyor.


Bülent Hiçsönmez, Google'a son yedi yıldır çeşitli görevler üstlendiği Sun Microsystems'den transfer oldu. Sun'daki görevinin son üç yılında Mısır, Levant ve Kuzey Afrika (Leena) Bölgesinin Genel Müdürü olarak hizmet veren Bülent Hiçsönmez'in Google'da göreve getirilmesi, Google'ın Türk pazarına olan inancının en büyük kanıtı olarak değerlendirildi.


Bülent Hiçsönmez, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra, Northeastern Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği ve Imperial College Management School'da işletme alanında yüksek lisans yaptı.


Google Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Direktörü Mohammad Gawdat atamayla ilgili olarak şunları söyledi:


"Bülent Hiçsönmez'in Google'a kazandıracağı liderlik ve deneyim, Türkiye'deki İnternet pazarında varlığımızı ve operasyonlarımızı güçlendirmek açısından çok önemli olacak. Türkiye'de olduğu kadar uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış olan Bülent Hiçsönmez, Türkiye'deki İnternet kullanıcıları, çözüm ortakları ve reklam verenler için en doğru ve etkili hizmeti sunmadaki çabamızı hızlandıracaktır."

16 yıl önce