|

Google'ın 23 Nisan logosu yayında

Melih Bayram Dede
00:00 - 23/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 10:28 - 23/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Google'ın 23 Nisan logosu yayında
Google'ın 23 Nisan logosu yayında

Bir süre önce, www.googlebizelogoyapsana.com adresinde bir kampanya başlatılmış ve diğer ülkelerde olduğu gibi, Google Türkiye logosunun özel günlerde değişmesi istenmişti.


Google, Türkiye'den yükselen bu sese kulak verdi ve ilk kez bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir logo hazırladı. Google'a www.google.com.tr adresinden girildiğinde hazırlanan özel logo görülebiliyor. Logoya tıklandığında ise “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” şeklinde arama gerçekleşiyor.


“Doodle” olarak nitelendirilen özel tasarımlı bu logolar ilk kez 1999′da Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.


Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.


Google, EMEA Bölgesi Pazarlama Müdürü Yonca Brunini konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu Doodle'yi google.com.tr'de yayınlamalarının Türk internet kullanıcılarının Google Doodle özel logolarına gösterdikleri ilgiden kaynaklandığını belirtti.


Brunini, 23 Nisan logosunun Google'nin Türkiye pazarına verdiği önemin ve bağlılığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

17 yıl önce