|

Görme engellilere özel uygulama

Turkcell, görme engelli aboneleri için ücretsiz "GollerCepte" uygulamasını başlattı.

Aa
00:00 - 29/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 29/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Görme engellilere özel uygulama
Görme engellilere özel uygulama

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket görme engelli aboneleri için ücretsiz bir uygulamayı hayata geçirdi. Sporla teknolojiyi görme engelliler için buluşturan sesli "GollerCepte" hizmeti, Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle yürütülen Turkcell Hayal Ortağım Servisi üzerinden, Turkcell abonesi görme engelli futbolseverlere sunuldu.

Sesli "Goller Cepte" uygulaması ile görme engelli aboneler taraftarı oldukları takımın gollerini maç anında gelen otomatik çağrılar ile dinleyebiliyor, dakika, skor öğrenebiliyor ve takımlarının gol sevincine ortak olabiliyorlar. Başlangıçta sadece Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları için verilecek hizmet daha sonra diğer Süper Lig takımları için de verilmeye başlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. Teknolojiyi insanın hizmetine sunarak ülkemizin ve insanlarımızın ekonomik ve sosyal gelişimi için fırsat eşitliği getireceğini biliyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak için "Engel Tanımayanlar" çatısı altında birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz.


11 yıl önce