|

GUADEC 2008 İstanbul'da

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 17:15 - 3/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
GUADEC 2008 İstanbul'da
GUADEC 2008 İstanbul'da

GNOME geliştiricileri ve kullanıcıları için dünyada düzenlenen en büyük etkinlik olan GUADEC (GNOME Geliştiricileri ve Kullanıcıları Avrupa Konferansı), bu yıl İstanbul'da gerçekleşiyor. Her sene Avrupa'nın farklı bir şehrinde düzenlenen organizasyonun Altın Sponsorluğunu Novell üstleniyor.


Dünyanın önde gelen kurumsal altyapı yazılım şirketlerinden Novell'in Gold Sponsor olduğu GUADEC 2008, 7-12 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılıyor. Her sene Avrupa'nın farklı bir şehrinde düzenlenen GUADEC, İstanbul Boğazı'nın yanında bulunan üniversite kampusü içerisinde üç salonda gerçekleştiriliyor.


GUADEC (GNOME Geliştiricileri ve Kullanıcıları Avrupa Konferansı), GNOME geliştiricileri ve kullanıcıları için dünyada düzenlenen en büyük etkinlik olarak nitelendiriliyor. Avrupa'da Özgür Yazılım konferansları arasında da seçkin bir yere sahip olan GUADEC, her sene yüzlerce geliştirici ve kullanıcının toplandığı senelik bir aktivite olarak dikkat çekiyor. GNOME, kullanıcılara ve geliştiricilere masaüstleri, programları ve verileri konusunda en son seviyede kontrol imkanını sunan, aynı zamanda da GNU projesinin de bir parçası olan özgür yazılım platformu sunuyor. GNOME projesinde masaüstü ortamı, kullanıcılar için sezgisel ve çekici bir masaüstü; masaüstüne entegre olabilecek uygulamaların geliştirilmesi için geniş bir altyapı olan GNOME geliştirme platformu özelliği taşıyor.


Novell SUSE Linux Enterprise Desktop ekibinde yer alan ve BT dünyasında Gnome çılgınları olarak bilinen Hubert Figuiere, Aaron Bockover, Gabriel Bunt, Federico Mena Quinteroe Vincent Untz, Srinivasa Ragavan V, Michael Dominic Kostrzewa, Johnny Jacob ve Andrés G. Aragoneses bir hafta boyunca konferans katılımcılarına Gnome uygulamalarındaki yeni gelişmeler hakkında bilgiler verecek ve çarpıcı uygulamaları katılımcılara sunacaklar.


Özgür yazılımın ilk ve tek Kullanıcı Arabirimi Rehberi, GNOME'un profesyonel ve gönüllü kullanılabilirlik uzmanları tarafından hazırlandı ve tüm temel GNOME uygulamaları bu kuralları benimsiyor. Konferansın altın sponsorları arasında Novell'in yanısıra The Linux Foundation ve Nokia bulunuyor. Konferans hakkında detaylı bilgi ve programa www.guadec.org web sitesinden ulaşabilirsiniz.

16 yıl önce