|

'Güvenlik firmaları şarlatan' diyen Google'a sert cevap

Cep telefonları için antivirüs üreten şirketleri 'şarlatan ve sahtekar' olarak niteleyen Google'a Trend Micro Güvenlik Araştırmaları ve İletişimi Bölüm Direktörü Rik Ferguson'dan cevap geldi. Ferguson'a göre, Angry Birds'ü alıp içine zararlı kod koyarak Android Market'e yükleyenleri bile Google gözden kaçırıyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 23/01/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:21 - 22/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
'Güvenlik firmaları şarlatan' diyen Google'a sert
'Güvenlik firmaları şarlatan' diyen Google'a sert

Google, mobil cihazlar için geliştirdiği Android işletim sisteminde güvenlik açıkları bulunduğunu iddia eden güvenlik şirketlerini şarlatanlıkla suçlamıştı. Google Açık Kaynaklı Program Müdürü Chris DiBona, cep telefonları için antivirüs üreten şirketleri 'şarlatan ve sahtekar' olarak nitelemiş, akıllı telefonların antivirüse ihtiyacı olmadığını iddia etmişti. DiBona'ya göre sadece Android değil, iOS ve BlackBerry OS'un da her hangi bir antivirüs yazılımına ihtiyacı yoktu.

ANDROID DENETİMSİZ

2011 yılını değerlendirmek için İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Trend Micro Güvenlik Araştırmaları ve İletişimi Bölüm Direktörü Rik Ferguson, Google'a cevap verdi ve Android'le ilgili güvenlik risklerini anlattı. Android Market'e yüklenen uygulamalarla ilgili Apple'daki kadar güçlü bir koruma olmadığını belirten Ferguson, “Bu nedenle Android uygulamalarında ciddi riskler çıkabiliyor. Google'ın “Güvenlik firmaları şarlatandır” demesine karşı çıkmamızın nedeni şu; normal bilgisayarla yaptığınız her şeyi artık mobil cihazlarla yapabiliyorsunuz. Bu nedenle akıllı telefon kullanan herkesin güvenlik yazılımları kullanması gerekli. Angry Birds'ü birisi alıyor, içinde bir zararlı kod yükleyerek Android Market'e yükleyebiliyor.” dedi.

BULUT GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Trend Micro Akdeniz Bölgesi Ülkeleri Müdürü Ercan Aydın ise, “Mobil cihazlar yaygınlaşıyor. Özellikle Android büyük oranda yaygınlaştı. iPad'ini evinden getirip, şirketinde e-postasını okuyanlar oldu. BlackBerry'lerde şirketin önemli bilgileri bulunur hale geldi. Mobil güvenliğe ilişkin çözümümüzü geçen sene duyurduk. Bu alanda da ivme devam ediyor.” şeklinde konuştu. Bulut bilişim ve sanallaştırma teknolojilerinin kullanımının giderek yaygınlaştığını ve bu sene bu alanlara yönelik güvenlik önlemlerinin önem kazanmaya başladığını ifade eden Aydın, “2011'de kurumsal pazarda yüzde 25, bireysel pazarda ise yüzde 100 büyüme sağladık. 2012'de kurumsalda yüzde 40, bireyselde yüzde 100 büyüme bekliyoruz. Kurumsal pazarda büyüme beklentimizin nedeni sanallaştırma yatırımlarının artması.” dedi.




12 yıl önce