|

Güvenlik uzmanları IstSec 2009'da buluşuyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 1/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 22:00 - 1/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Güvenlik uzmanları IstSec 2009'da buluşuyor
Güvenlik uzmanları IstSec 2009'da buluşuyor

Türkiye'nin önde gelen bilgi güvenliği uzmanları, İstanbul Güvenlik Konferansı'nda (IstSec) buluşuyor. 10 Haziran'da Microsoft Türkiye'nin İstanbul Levent'teki merkezinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte, bilgi güvenliği uzmanları Ferruh Mavituna, Halil Öztürkçi, Huzeyfe Önal, Mehmet Üner, Zion Zatlavi ve Ünal Tatar sunum yapacak.


RSA ve ADEO'nun desteği ile ile düzenlenen IstSec etkinliğinin, ülkemizde büyük eksikliği hissedilen, ürün ve teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı sağlaması bekleniyor.


IstSec 2009'da konusunda uzman kişiler, yapacakları uygulamalı sunumlarla, katılımcıların merak ettiği sorulara cevap bulmalarına ve uygulamaları görmelerine imkan tanıyacak.


Yılda iki defa yapılması planlanan IstSec etkinliğinde, beyaz şapkalı hackerlar arasında, belirtilen hedefe ulaşmak ve hedefteki gizli metin dosyasına erişmek için sistemin güvenlik açıklarını ortaya çıkararak oynanan Capture The Flag oyunu da düzenlenecek.


Yarışmaya başvurmak ve daha detaylı bilgi için IstSec'in
adresindeki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


İşte IstSec Konuşmacıları



Ferruh Mavituna:

Türk Askeri Kuvvetleri ve Polis Teşkilatı için eğitmen ve danışman olarak çalıştı. Uzun yıllar Türkiye'de güvenlik sektöründe eğitmen, danışman ve penetration tester olarak çalıştıktan sonra 2006'da Londra'ya taşınarak Avrupa'nın en büyük güvenlik firmalarından biri olan Portcullis Computer Security Ltd.'de "Security Researcher and Penetration Tester" ünvanı ile çalışmaya başladı. Kendisi halen Londra ikamet etmekte ve çalışmalarını İngiltere'de sürdürmektedir. 2008 itibari ile CREST Application Consultant sertifikasi bulunmaktadır. Türkiye OWASP (Open Web Application Security Project) bölümünün kurucusudur ve 3 sene boyunca bu bölümün Türkiye'deki aktivitelerini organize etti. Web Güvenlik Topluluğu'nun (WGT) kurucularındandır.



Halil Öztürkçi:

10 yıldır IT sektöründe değişik görevlerde çalışan Halil Öztürkçi, 8 yıldır güvenlik alanına yoğunlaşmış şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Sektöründe lider olan bir çok kuruluşa ve kolluk kuvvetlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiş ve güvenlik projelerinde aktif rol üstlenmiştir. İlgilendiği konulardan bazıları; "Bilgisayar ve Ağlarda Adli Bilişim", "Zararlı Kod Analizi”, “Network ve Uygulama Sızma Testleri”, “IT Altyapılarında Regülasyon ve Uyumluluk Yönetimi”. ADEO Bİlişim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. kurucularından olan Halil Öztürkçi Enterprise Security alanında Microsotf MVP ünvanına sahiptir.




Huzeyfe Önal

Huzeyfe Önal, 2002 yılından itibaren çeşitli firmaların bilgi güvenliği departmanlarında ağ güvenliği uzmanı, denetçi, danışman sıfatlarıyla çalışmıştır. 2008 yılından itibaren özel bir firmada penetrasyon testleri ve alternatif ağ güvenliği çözümleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. İş haricindeki boş zamanlarında
adresinden ulaşılabilecek çeşitli güvenlik eğitimlerini hazırlamak ve bunları vermekle uğraşmaktadır.



Mehmet Üner

Mehmet Üner, 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Halen Yeditepe Üniversitesi'nde İşletme Doktorası programına devam etmektedir. İş hayatına 2002 yılında Finansbank Bilgi Teknolojileri'nde Sistem Mimarı olarak başlayan Mehmet Üner, 2005 yılında IBTECH bünyesine Güvenlik Uzmanı olarak katılmıştır. Yurtiçi ve Yurtdışı projelerde Güvenlik Danışmanı olarak rol alan Mehmet Üner, 2006 yılından bu yana Microsoft Türkiye'de Güvenlik ve Yönetim ürünlerinden sorumlu Teknoloji Çözümleri Uzmanı olarak çalışmaktadır.



Zion Zatlavi

Territory Sales Engineer – East Mediterranean - RSA. The Security Division of EMC


Ünal Tatar

2004 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı yıl içinde TÜBİTAK UEKAE Bilişim Sistemleri Güvenliği Bölümü'nde başladığı görevine halen Uzman Araştırmacı olarak devam etmektedir. Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi Kurulumu ve Yönetimi konusunda danışmanlık vermekte, güvenlik testleri ve bilgi güvenliği eğitimleri projelerinde aktif görevler almaktadır. Bilgi güvenliği yönetim sistemi, risk analizi ve bilgi sistemleri adli analizi başlıca ilgi alanlarındandır. Halen ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü Kriptoloji Bölümü'nde yüksek lisans çalışmasına devam etmektedir.

15 yıl önce