|

Haberleşme cambazlarının zirvesi

Melih Bayram Dede
00:00 - 13/05/2009 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 13/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Haberleşme cambazlarının zirvesi
Haberleşme cambazlarının zirvesi

Sistaş Teknoloji Buluşmalarının beşincisi, 12 Mayıs'ta İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Etkinlikte, Alcatel-Lucent, Genesys, Polycom, Autonomy etalk, Smart Dijital ve Sistaş firmalarının temsilcileri, kurumsal iletişim teknolojilerindeki son gelişmeleri aktardılar.

Özel haberleşme sistemleri alanında 20 yıla yakın bir süredir faaliyet göstermekte olan Sistaş, 12 Mayıs Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda “5. Sistaş Teknoloji Buluşması”nı düzenledi. Sistaş'ın dünyada ve Türkiye'de işbirliği yaptığı firmaları bir araya getiren etkinlikte, kurumsal iletişim teknolojilerindeki son gelişmeler tartışıldı.

Sistaş Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Çadırcı, artık bir gelenek haline gelen Sistaş Teknoloji Buluşmalarının neden düzenlendiğini şöyle açıklıyor: “Sistaş, kurumsal iletişim alanında uzmanlaşmış bir firma. Kendi alanında dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen firmalarıyla işbirliği yapıyor, yüksek teknolojiyi yakından takip ediyor. Teknoloji ve firma bağımsız çözüm sunmayı ilke ediniyor. Mühendislerini temsil ettiği markaların dünya çapında düzenlenen eğitimlerine göndererek insan kaynağının uzmanlığını ve kalitesini sürekli artırıyor. Bu ekip, müşteriler için en doğru çözümü yapılandırıyor ve uyguluyor. Sistaş Teknoloji Buluşmaları, marka bağımsız yönümüzü gösteren ve farklı teknolojilerdeki uzmanlığımızı tüm müşterilerimizle paylaşmak istediğimiz bir etkinlik.”

Sunuculuğunu Ziya Kürküt'ün üstlendiği 5. Sistaş Teknoloji Buluşması'nın açılış konuşmasını, Alcatel-Lucent Satış ve Destekten Sorumlu Başkan Yardımcısı Jan Zuurbier yaptı. Zuurbier, sunumunda, iletişimin stratejik bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini anlattı, kurumların para kazanma ve tasarruf etme yöntemleri üzerinde durdu.

Açılış töreninin hemen ardından paralel oturumların yapılacağı salonlara geçildi. Üç ayrı salonda gerçekleştirilen oturumların moderatörlüğünü, Alcatel-Lucent Kurumsal Pazarlama Ülke Müdürü Ozan İnan, Genesys Türkiye Ülke Müdürü Sean Strauss ve Gazeteci ve Köşe Yazarı Yurtsan Atakan üstlendiler.

Dolmabahçe A Salonu'nda yapılan oturumda, Polycom Kıdemli Sistem Mühendisi Ahmed Sousa “Polycom Birleşik İletişim Çözümleriyle Hızlı Yatırım Kazancı” konusunu, Sistaş Ankara Ofisi Teknik Müdürü Ahmet Beşir “etalk” ürününü, Smart Dijital İş Geliştirme ve Projeler Müdürü Devrim Küçük “Kioskların Finans Sektöründe Konumlandırılması”nı ve Sistaş Kurumsal Çözümler Müşteri Yöneticisi Haluk Barkan “Uludağ Üniversitesi Yeni Nesil İletişim Altyapısı Projesi”ni ele alan sunumlar yaptılar.

Dolmabahçe B Salonu'nda ağırlıklı olarak Genesys çözümleri tanıtıldı. Genesys Stratejik Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bruce Eidsvik “Müşteri Memnuniyetini Artırmada Alternatif Yollar”, Sistaş Genel Müdür Yardımcısı Dr. Koray Kutluay “Genesys Video Contact Center Çözümü”, Sistaş Uzman Çözüm Mühendisi Kerem Çadırcı “Genesys Raporlama Çözümleri” ve Genesys Çözüm Mühendisliği Müdürü Martin Troll “Yol Haritası ve Genesys 8” konulu sunumlarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Dolmabahçe C Salonu ise Alcatel-Lucent teknolojilerine ayrıldı. Bu salonda sırasıyla, Alcatel-Lucent VitalQIP ve Vital Suite Çözümlerinden Sorumlu Bölge Satış Müdürü Bruno Hon “Veri Ağı ve VoIP Ortamında IP Adres ve Hizmetlerinin Etkin Yönetimi”ni, Alcatel-Lucent Çağrı Merkezi Çözümleri Direktörü Josef Thoma “Gelişmiş Haberleşme Uygulamaları”nı, Alcatel-Lucent Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Youb Saïm “Dinamik İşletmeler İçin IP Telefonu” konusunu ve Alcatel-Lucent IP Ağı Çözümlerinden Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Laurent Bouchoucha “Güvenli LAN ve WLAN Kurumsal Altyapısı”nı anlattılar.


15 yıl önce