|

Hangisi daha iyi?

Oyun tutkunları tarafından uzun süre beklenen PES 14 ve FIFA 14 raflardaki yerini alıyor.

.
00:00 - 19/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:14 - 19/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Hangisi daha iyi?
Hangisi daha iyi?

Futbol oyunlarında başı çeken FIFA 14 ve PES 14 oyun severlerle buluşuyor. Şimdi hangi oyun daha çok beğenilecek, o merak konusu...

FIFA mı, PES mi?
'ta yer alan habere göre, FIFA ve PES'in 2014 versiyonlarında grafik motolarındaki değişim dikkat çekiyor. FIFA 14'ü piyasaya sürecek olan EA Sport Impact Engine grafik motoru, PES 2014 ise fox engine grafik motoru ile daha gerçekçi dinamiklere sahip olmayı hedefliyorlar.

EA Sports bu sene daha çok gerçekçi şutlar, defansif açıdan top koruması, gerçekçi top fizikleri ve yapay zeka dinamikleri vadediyor.

PES 14 ise yeni grafik motorunun yanında, yeni fiziksel gerçekçilik ve yeni oynanış dinamikleri de ön plana çıkartacak.

FIFA 14 bu sene daha çok gerçekçi şutlar, defansif açıdan top koruması, gerçekçi top fizikleri ve yapay zeka dinamikleri vadediyor.

PES 14 oyuncular arasında güç dengesi daha gerçekçi olacak. Takımların diziliş ayarları maç kaderinde daha fazla yansıyacak. Kilit oyuncuların maç performansları takım arkadaşlarının motivasyonunu etkileyecek. Yani kötü bir şut çıkarmış bir futbolcuyu takım arkadaşlarının teselli ettiğini görebileceğiz.

Gerçekçi top fiziği teknolojisiyle, bir futbol oyununda ilk defa artık oynanışın merkezinde top olacak. Topun gerçekte nasıl hareket ettiği, oyuncuların onu nasıl kullandığı, topun fiziği, oyuncunun fiziğinin topa etkisi pasın yüksekliği ve hızı gibi konular daha gerçekçi olacak.

FIFA 14'te en dikkat çeken özellik futbolculara ikinci müdahale şansı tanıması. Yani bir rakibinin ayağına kayan bir futbolcu başarılı olamaz ise yerdeyken ikinci müdahaleyi yapabilecek.

Yeni oyun stilinde futbolcular dripling halindeyken bir anda sağa ve sola daha seri bir şekilde dönebilecek. Bu özelliğin oyunculara daha çok avantaj sağlayacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra her oyuncunun nev-i şahsına münhasır bir koşuş stili olacak.

11 yıl önce