|

Hedefler Google Earth'te

Aa
00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Hedefler Google Earth'te
Hedefler Google Earth'te

Filistinli militan grupların, İsrail ile sınırdaki Necef çölündeki saldırı hedeflerini belirlemek için, uydu görüntüleri sağlayan “Google Earth”ü kullandıkları öne sürüldü.

İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan ve İsrail basınına yansıyan habere göre, El Fetih grubunun silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın bir lideri, Google Earth programlarından yararlanarak, sınırın hemen İsrail tarafındaki Sderot kasabası da dahil askeri ve sivil bölgeleri incelediklerini söyledi.

El Aksa Şehitleri Tugayı'nın Gazze sorumlularından Halid Cabari, Google Earth'den detayları sağlayıp, kent merkezi ve hassas bölgeleri gösteren kendi haritalarıyla kontrol ettiklerini belirtti. Cabari ayrıca, Filistinlilerin, deniz tuzunu işleyerek, Kassam roketlerinin menzilini geliştirmeyi de başardıklarını öne sürdü.

Haberde, Filistinlilerin Google Earth programını askeri amaçlarla kullanmalarının yeni olmadığına da dikkat çekildi. İngiliz yetkililerinin de Irak'taki militanların, Basra'nın güneyindeki İngiliz hedeflerini vurmak için aynı yöntemi kullandığı yolundaki endişelerini dile getirdikleri de ifade edildi.

Google ise bu endişeler üzerine bir açıklama yaparak, “Google Earth'ün yeni güvenlik riskleri oluşturduğu endişelerine büyük önem verdiklerini” belirtmesine rağmen, Google Earth ve Google haritalarındaki görüntülerin sadece kendilerine has olmadığını ve isteyenlerin, birçok kaynaktan bunları bulabileceklerini vurguladı.

16 yıl önce