|

Herkes hassasiyetle destek versin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili iznin halen çıkmaması sebebiyle sürecin askıya alındığı yönündeki yorumları değerlendirdi.

Aa
00:00 - 23/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:20 - 23/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Herkes hassasiyetle destek versin
Herkes hassasiyetle destek versin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 8 ilin milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat yöneticileriyle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı.

Katılımcıların, toplantıda, terörü bitirmeye yönelik süreçte gelinen son noktayla ilgili görüşlerini ifade ettiklerini söyleyen Atalay, ''İki husus vurgulanabilir konuşmalarda. Kendileriyle ilgili dile getirecekleri bazı sorunlar ve yürüyen süreçle, terör sorunu ile ilgili görüşlerini ifade ediyorlar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki teşkilat mensupları ve milletvekillerinin olumlu baktıklarını tespit etmiş olduk'' şeklinde konuştu.

Önceden bilgilendirme yapmıyoruz

Atalay, ''İmralı'ya gidecek ikinci heyet için isimler belirlendi mi?'' sorusu üzerine, ''O konuların yürüyüşüyle ilgili önceden bilgilendirme yapmıyoruz. Zaten mümkün olduğunca şeffaf yürüyor. Bir şey yapılınca duyuruluyor. O konuda çok konuşmuyoruz. Büyük bir toplumsal destek var. Bütün dileğimiz herkesin hassasiyetle destek vermesi. Basınımıza da teşekkür ediyoruz, sürece daha fazla destek vermelerini süreci zedeleyici, hırpalayıcı tutumlardan, yayınlardan kaçınılırsa ondan da memnun olacağız'' dedi.

Atalay, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili iznin halen çıkmaması sebebiyle sürecin askıya alındığı yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine ise ''Hayır arkadaşlar. Biz Süreci hassasiyetle yürütüyoruz. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim'' dedi.

11 yıl önce