|

Herkesin yazılımı kendine

Başta güvenlik gibi kaygılardan dolayı işletmelerin, kendilerine özel uygulama geliştirecekleri ve 2017 yılında her dört işletmeden birinin kendi uygulama mağazasına sahip olacağı belirtildi.

Aa
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 12:00 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Herkesin yazılımı kendine
Herkesin yazılımı kendine

Gartner araştırma şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, mobil cihazların iş dünyasında giderek daha çok yer alması ile toplam uygulama sayısında büyük bir artış meydana geldi.

İş hayatında kullanılan ve üreticisi başka olan uygulamaların kök dosyalarının gizli olmasının yanı sıra şirket çalışanlarının kendi mobil cihazlarını iş hayatlarında da kullanmaya başlamaları ile güvenlik endişeleri artarken, bu endişelere karşın işletmeler, kök dosyaları nispeten özgün kendi yazılımlarını üretme konusunda istekli gözüküyor.

Gartner'a göre, 2017 yılında firmaların yüzde 25'i kendi geliştirdikleri yazılımlarını kullanıyor olacak ve bu mağazalarda hem masaüstü hem de mobil cihazlar için yazılımlar yer alacak.

İş dünyasının halihazırda yüzlerce yazılımı masaüstü bilgisayarlarda kullanabilmesine karşılık bu yazılımların çok büyük bölümü mobil cihazlara uyumlu değil. Kendi yazılımlarını üretecek firmaların, kendilerine özgü ve hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanıma uygun hem de işe özgü yazılımlar üretmesi bekleniyor.

11 yıl önce