|

Hırsızlar bu kameradan kaçamıyor!

İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan Uluslararası Güvenlik ve Yangın Fuarı'nda (ISAF) birçok yeni ürün görücüye çıktı. İnsanların vücut ısısına göre kayda giren hareket sensörlü güvenlik kamerası dikkatlerden kaçmadı.

Cihan
00:00 - 20/09/2013 Cuma
Güncelleme: 15:54 - 20/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Hırsızlar bu kameradan kaçamıyor!
Hırsızlar bu kameradan kaçamıyor!

Vücut ısısına göre hareket edebilen kamera ile hırsızlık olaylarının azalacağı belirtiliyor. Kamera görüntüleri, başka bir bölgeden cep telefonuyla da izlenebiliyor.

ISAF fuarında hırsızlık olaylarının önüne geçmek için hazırlanan özel tasarım güvenlik kameraları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bir çok ürünün yer aldığı fuarda bir birinden ilginç ürünler yer alıyor.

Özel tasarlanmış güvenlik kameralarının hırsızlık olaylarını engelleme açısından büyük ilgi gördüğünü belirten firma yetkilisi Bilal Kartal, hareket sensörlü kamerayı tanıttı. Kartal, 'Kendi içerisindeki SIM kart ile kişiler bunu evlerine kuruyor, tatile gidiyor. Evlerine birisi girdiğinde sensör devreye girerek kamera çalışmaya başlıyor. Çalışan kamera bütün görüntüyü ve sesi kendi içerisindeki karta kaydediyor. Şahıs isterse bunun içerisindeki SIM kartı arayarak izleyebiliyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bu cihazın içindeki görüntülerin tamamını evin dışında veya başka bir yerde cep telefonuyla izleyebiliyor. Bunun haricinde evin ara ara görüntülerini çekilme talimatını verirse programlamayla bu cihaz evin görüntülerini çekerek yine sahibine belirli aralıklarla mesaj gönderiyor. Bu ürün personel takibinde olabilir, hırsızlık takibinde olabilir veya normal yaşamımızda çocuklarımızın kontrolünde olabilir. Çocuğun okuldan eve kaçta geldiğini ya da evden kaçta ayrıldığını tespit içinde kullanılabilir.' diyerek kameranın çalışması sistemini anlattı.

İstihbarat alanında kullanılabilmesi için özel olarak tasarlandığını söyleyen Kartal, kameranın SIM kart ile çalışan dünyanın en küçük görüntü ve ses alıcı modülü olduğunu ifade etti.

AYNI ANDA HAREKET EDEBİLEN 20 HİDROELEKTRİK BARİYER

Güvenlik fuarının bir diğer dikkat çeken ürünü ise, aynı anda hareket edebilen 20 hidroelektrik bariyer oldu. Bariyeri üreten firmanın genel müdürü Serdar Düzen, bariyerlerin dünyada bir ilk olduğunu savundu. Ürünün önemli bir güvenlik mekanizması oluşturduğunu kaydeden Düzen, "Elektronik karta ve yönetim paneline bağlı olan 20 tane hidroelektrik mantar bariyeri tek komutla kaldırıp indirebilen bir sistem geliştirdik. Ürünümüz hem sivil uygulamalarda hem de anti terör uygulamalarında kullanılmaktadır. Sivil uygulamalarda artan kentsel dönüşümle birlikte araçsız alan oluşturmak için hidroelektrik mantar bariyerlerin aynı anda inip aynı anda çıkması gerekiyor. Bu sistem tek bir komutla aynı anda indirilip kaldırılabiliyor. Sistem, terör saldırılarına karşı da etkin bir şekilde kullanılabiliyor." diye konuştu.

11 yıl önce