|

HP liderliği Toshiba'ya kaptırdı

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/07/2008 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 25/07/2008 Cuma
Yeni Şafak
HP liderliği Toshiba'ya kaptırdı
HP liderliği Toshiba'ya kaptırdı

HP Türkiye ofisinde yeniden yapılanma süreci devam ederken yılın ikinci çeyreğinde dizüstü bilgisayar satışları yüzde 28 geriledi. HP dizüstünde liderliği Toshiba'ya kaptırdı. BT Dünyası.Net'in haberine göre, International Data Corporation'ın yayımladığı Nisan-Mayıs-Haziran 2008 dizüstü bilgisayar satış rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla Türkiye'de yüzde 15 artış göstererek 222 bin 256 adede ulaştı.


Herzaman dünya ve avrupa artışlarının üzerinde seyreden bu rakam yılın ikinci çeyreğinde EMEA bölgesindeki büyümenin de altında kaldı. Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de dizüstü bilgasayar satışlarında Toshiba yüzde 25,3 pazar payı ile liderlik koltuğuna otururken HP'nin pazar payı yüzde 16'ye geriledi. Asus'un pazar payı ise yüzde 11,6'ya yükseldi.


Lenovo bu dönemde satışlarını 10 kat artırarak ciddi bir çıkış yakalarken Casper, Datron, Arçelik ve Exper Türkiye'nin yerli markaları olarak en çok satan 10 dizüstü bilgisayar markası arasında yer almayı başardı.


Avrupa'ya dizüstü bilgisayar ihracatı yapmak üzere kurduğu fabrika ile adından sözettiren Vestel ise en çok satan 10 marka arasına giremedi. ABD'nin en çok satan markası DELL, Avrupa'nın tek dizüstü markası Fujitsu-Siemens de ilk 10 arasında yer alamayan markalar.


İşte Yılın İkinci Çeyreğinde Dizüstü Bilgisayar Satışları


16 yıl önce