|

HP, Opsware şirketini satın aldı

İha
00:00 - 7/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:13 - 7/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
HP, Opsware şirketini satın aldı
HP, Opsware şirketini satın aldı

Dünyanın önde gelen yazılım ve donanım firmalarından Hewlett Packard (HP), veri merkezi otomasyonu konusunda uzman çözümler sunan Opsware şirketini satın aldı.

HP'den yapılan açıklamaya göre, bilgi teknolojilerinin (BT) en hızlı gelişen iş alanlarından biri olan veri merkezi otomasyonunun lideri Opsware, bundan böyle HP'nin iştiraklerinden biri olarak faaliyet gösterecek. Opsware'in CEO'su Ben Horowitz de, HP'nin İş Teknolojisi Optimizasyonu (İTO) organizasyonuna liderlik ederek deneyimlerini paylaşacak.

Bu satın alım işlemiyle, Opsware'in BT otomasyonundaki uzmanlığı ile HP Yazılım'ın iş ve BT hizmet yönetimindeki liderliği bir araya geliyor. Böylece HP'nin İTO çözüm portföyü de genişliyor. İTO kapsamındaki yazılımlar ve çözümler, CIO'ların BT yatırımlarından daha fazla getiri elde ederek şirketlerine değer katmalarını sağlıyor.

HP Türkiye Yazılım Grubu Müdürü Tayfun Topkoç, Opsware'in satın alınmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Opsware'i satın alarak, CIO'lara ve şirketlere işe yarayan teknolojiler sunma konusunda önemli bir adım daha attık. Sunacağımız yeni nesil veri merkezleriyle, CIO'lar operasyonel maliyetleri azaltırken verimliliği artıracaklar. Bu süreçte de daha etkin iş stratejileri geliştirmek için gerekli kaynak ve zamana kavuşacaklar. BT bölümleri, artan verimlilikle daha yenilikçi servisler

geliştirebilecek ve iş dünyasının BT'den beklediği hizmet seviyelerini karşılama konusunda daha başarılı olabilecekler" dedi.

16 yıl önce