|

HP'nin karı yüzde 44 azaldı

00:00 - 23/02/2012 Thursday
Güncelleme: 16:18 - 23/02/2012 Thursday
Yeni Şafak
HP'nin karı yüzde 44 azaldı
HP'nin karı yüzde 44 azaldı

Amerikalı bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard'ın (HP), Kasım-Ocak döneminde karı yüzde 44 azaldı.

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden HP yaptığı açıklamada, Kasım-Ocak döneminde karının bir yıl önce aynı döneme göre yüzde 44 düşerek 1,47 milyar dolar (hisse başına 73 sent) olduğunu bildirdi. Şirket, geçen yıl söz konusu dönemde 2,6 milyar dolar (hisse başına 1,17 dolar) kar açıklamıştı.

Şirket aynı dönemde gelirlerinin de yüzde 7 azalışla 32,3 milyar dolardan 30 milyar dolara gerilediğini belirtti. Bu, küresel ekonomik krizin sonuçları etkilediği 2009 yılından bu yana şirket için en hızlı gelir düşüşü oldu.

HP Üst Yöneticisi (CEO) Meg Whitman, şirketin karının düşmesinde operasyonel güçlükler ve diğer iç sorunların etkili olduğunu söyledi.

Zayıf tüketici talebi ve Tayland'da meydana gelen sellerin arz sıkıntısı yaratmasının da gelir kaybına yol açtığını ifade eden Whitman, yıllardır sistemlere ve üretim sürecine yetersiz yatırım yapılmasının sorunları daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Şirketin dönüşüm içinde olduğunu, gelişen alanlara yatırım yapmaya kaynak yaratmak için maliyetleri azaltmaya ve iç işlemleri iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Whitman, gelirinin büyük bölümünü bilgisayar ve yazıcılardan sağlayan şirketin güvenlik hizmetlerinde, enformasyon yönetiminde ve bulut bilişim olarak bilinen internet temelli sistemlerde fırsatlar gördüğünü kaydetti.

Whitman, geçen yıl Eylül ayında Leo Apotheker'in yerini almıştı.

12 years ago