|

Hyundai'den hareket algılama sistemli cep telefonu

00:00 - 24/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 18:34 - 24/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Hyundai'den hareket algılama sistemli cep telefonu
Hyundai'den hareket algılama sistemli cep telefonu

Hyundai Electronics Türkiye, interaktif oyun oynama imkanıyla Türkiye'deki ilk kablosuz ve hareket algılama sistemli cep telefonu W11'in de aralarında bulunduğu modelleri tanıttı.

Sönmez Holding Teknoloji Grubu'na bağlı Hyundai Electronics Türkiye'nin Üst Yöneticisi (CEO) Osman Akın, Baia Otal'de düzenlenen ilk bayi ve tanıtım toplantısında, Hyundai'nin elektronik alanında 104 ülkede faaliyet gösterdiğini ve son yıllarda bu alanda büyük atılım içinde olduğunu söyledi.

GFK verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de satılan cep telefonu adedinin, yüzde 12 artarak 2 milyon 615 bin adede, pazarın ise yüzde 72 büyüyerek 439,5 milyon avroya ulaştığını belirten Akın, aynı dönemde satış fiyatı 0-50 avro arasındaki cep telefonlarının pazardaki payının yüzde 28,6'dan yüzde 4,4'e düştüğünü, yüzde 6,7 olan 200-300 avro bandındaki cep telefonlarının payının ise yüzde 19,2'ye ulaştığına dikkati çekti.

Akın, verilerin, tüketicinin özelliği çok olan ve fiyatı nispeten yüksek telefonlara yöneldiğini gösterdiğine işaret ederek, cep telefonu satışlarının yüzde 70'ten fazlasının geleneksel bayi yöntemiyle, yaklaşık yüzde 15'lik kısmının ise teknolojik marketler zincirlerinde gerçekleştirildiğini kaydetti.


'TEK SIKINTISI, OYNAMAYA BAŞLADINIZ MI BIRAKAMIYORSUNUZ'

Türkiye cep telefonu pazarının yüzde 50'den fazlasının Nokia'nın, yaklaşık yüzde 30'luk kısmının ise Samsung'un elinde olduğunu belirten Akın, şöyle konuştu:

'Pazara girmeden, 2 yıl boyunca ciddi bir Ar-Ge çalışması yürüttük. Hem müşteri hem de bayi memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçladık. Getirdiğimiz modellerin menüleri ve kutularında değişiklikler yaparak, Türk insanına uygun hale getirdik. Modellerin isimlerini değiştirdik. Satışa sunduğumuz W11 ile cep telefonu, televizyon ve oyun konsolununu bir araya getirdik. Bu modelle, interaktif oyun oynama imkanıyla Türkiye'deki ilk kablosuz ve hareket algılama sistemli cep telefonunu piyasaya sunduk. Cep telefonunu hareket ettirerek, bünyesinde yer alan tenis gibi oyunları oynayabilmek mümkün. W11, diğer özelliklerinin yanı sıra hareket algılama sistemli oyun konsollarının işlevini de görebiliyor. W11'in tek sıkıntısı, oynamaya başladınız mı bırakamıyorsunuz.'

Akın, çift simkartlı cep telefonlarının, söylenenlerin aksine pazar payının küçülmeyerek yüzde 8,4 seviyesinde kaldığını belirterek, hem W11 hem birlikte satışa sundukları CS16 modelinin, çift simkart takılabilme özelliğine sahip olduğunu dile getirdi.


HEDEF: BİR YILDA YÜZDE 2 PAZAR PAYI

Osman Akın, yıl sonuna kadar aralarında şarjı bitmesine rağmen içindeki mikro pil sayesinde bir gün daha kullanılabilen modelin de bulunduğu 5 yeni modeli daha piyasaya sürmeyi planladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Pazarın ihtiyaçlarına yönelik hareket ediyoruz. Yüksek kaliteyi, ekonomik fiyatla sunuyoruz. Müşteriye, aldıkları günün fatura tarihinden itibaren 60 gün içinde herhangi bir arıza olması durumunda, cep telefonlarının yenisini vermeyi taahhüt ediyoruz. Pazara gireli 2-3 hafta olmasına rağmen çok güzel geri dönüşler aldık. Merdivenleri, müşteri ve çok önem verdiğimiz bayi memnuniyetinde sıkıntı yaşanmaması için teker teker çıkmak istiyoruz. Bu nedenle agresif büyüme hedeflerimiz yok. Bir yılda yüzde 2'lik pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz.'

Hyundai'nin CS16 ve W11'in ardından yıl sonuna kadar piyasaya çıkacak modellerinin, US100, DB22, BD101, AS34 ve CS3G adlarını taşıdığı bildirildi.

14 yıl önce