|

IBM Lotus'ta Web 2.0 yenilikleri

00:00 - 5/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 2/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
IBM Lotus'ta Web 2.0 yenilikleri
IBM Lotus'ta Web 2.0 yenilikleri

IBM, sosyal amaçlı paylaşım ağlarını, içeriğini kullanıcıların belirlediği siteleri ve web tabanlı yenilikçi iletişim teknolojilerini tanımlamak için kullanılan Web 2.0 uygulamalarını iş dünyasının hizmetine sunuyor. ABD Florida'da 7.000'den fazla müşteri ve iş ortağının katıldığı Lotusphere 2007 konferansında duyurulan Lotus Connections ve Lotus Quickr uygulamaları, Lotus Notes kullanıcılarına aradıkları profildeki iş arkadaşlarına sohbet sitelerindekine benzer bir yapı sayesinde çok daha hızlı ulaşabilme ve bilgi paylaşabilme imkanı getirecek.


IBM, Lotus Connections ürünü ile, kullanıcıların tanımadıkları meslektaşlarına ulaşmasını ve deneyimlerinden faydalanabilmesini kolaylaştırıyor. Lotus Connections sayesinde kullanıcılar, kendilerini profesyonel iş birikimleriyle sisteme tanıtıyor. Böylece, belirli bir uzmanlık alanıyla ilgili ayrıntılı bilgi arayanlar, istediği profili Lotus Notes ağı içerisinde aratıp bu konuda uzman meslektaşlarına hızla ulaşabiliyor. Sistem, aranılan konuyla ilgili blog ve web sitelerini de bularak çalışanların istedikleri bilgiye ulaşmalarını hızlandırıyor.


Lotus Notes ile entegre çalışabilen Lotus Quickr yazılımı ise kullanıcıların e-postaları, RSS kayıtları (Real Simple Syndication - belirli konu ya da sitelere yapılan basit abonelik uygulaması), kullandıkları bilgisayardaki dokümanları ve ofis programları arasında bağlantı kuruyor. Quickr, çalışanların istedikleri profildeki insanlara kolay ve hızlı ulaşımını, ilgilendikleri bilgilere erişim ve paylaşımı, benzer özelliklere ve ilgi alanlarına sahip kişilerin bir araya getirilmesini, aktiviteler aracılığıyla iş organize edilmesini ve interaktif bir topluluk oluşturulmasını hızlandırıyor.


IBM'in mesajlaşma ve işbirliği yazılımı Notes'un yeni sürümü Lotus Notes 8 de Lotusphere'de katılımcılara tanıtıldı.

17 yıl önce