|

İnternet adreslerine 'tc' uzantısı geliyor

İnternet uzantılarına faklı bir alternatif geliyor. 5 Kasım''dan itibaren Türkiye pazarına tc uzantısı sunulacak.

Cihan
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 18:09 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İnternet adreslerine 'tc' uzantısı geliyor
İnternet adreslerine 'tc' uzantısı geliyor

Tc alan adının sahibi olan Alman kökenli INTERSTATE şirketinin Türkiye''de kurduğu TCNET İnternet Şirketi, tc uzantısını üç aşamada piyasaya sürecek.

Kurumların internet ortamında yaşadıkları mağduriyeti göz önünde bulunduran şirket, pazara girdikleri ilk dokuz günü yalnızca Marka Tescil Belgesi olan kurum ve kişilere özel kayıt haftası olarak ayırdı. Firma, 19 Kasım 2012 tarihinden itibaren bir hafta boyunca ön satış haftası yaparak internetin diğer kullanıcılarına hizmet verecek.

Şirketin genel müdürü ve aynı zamanda ortağı olan Ertan Ulutaş, tc uzantısını Türkiye''de pazara sunarken hem internet sektörüne kolaylık hem de yabancı yatırımcıları teknolojileriyle birlikte Türkiye''ye getirmek istediklerini söyledi. Alan adı satışının dünyanın her yerinden yapılabileceğini dile getiren Ulutaş, Türkiye''de yaptıkları yatırımla daha çok Türk insanına hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

''Gov'' uzantısının Amerikan devletine ait bir uzantı olduğunu belirten Ulutaş, sosyal sorumluluk gereği tüm kamu kurum ve kuruluşlarına tc uzantısını ücret almadan vereceklerini açıkladı. Uygulamaya girecek olan Türk Ticaret Yasası ile birçok şirketin alan adı bulmak için zorluk yaşayacağını belirten genel müdür, bu firmaların tc uzantısı ile alan adlarını kolaylıkla bulabileceklerini dile getirdi.

11 yıl önce