|

İnternet çetelerin işine yarıyor

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi Başkanı Vladimir Bulavin, internetin suçlulara ve teröristlere yardımcı olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 6/07/2007 Cuma
Güncelleme: 17:21 - 6/07/2007 Cuma
Yeni Şafak
İnternet çetelerin işine yarıyor
İnternet çetelerin işine yarıyor

Rus haber ajansı RİA Novosti, Bulavin'in Rusya ve Azerbaycan özel servislerinin çalışma toplantısında yaptığı açıklamada, “Ortak bir başağrımız ve talihsizliğimiz var. O da dünya toplumunun daha iyi şeyler için desteklediği internet. Maalesef iyi niyetli çalışmaları amaçlayan internet, teröristlerle çetelerin ansiklopedisi ve yardımcısı haline geldi” şeklinde konuştuğunu duyurdu.

Azeri ve Rus istihbarat servisinin buna karşı nasıl mücadele edeceğini toplantıda ele aldıklarını belirten Bulavin, “Yalnızca iki servis olarak bu fenomeni mağlup edemeyiz. Bu yüzden (Rus iç istihbarat servisi) FSB'nin eylül ayında Habarovsk'da yabancı muhataplarıyla yapacağı toplantıda bu konuyu gündeme getirmeyi düşünüyoruz. Habarovsk'daki toplantıya 59 ülkeden yaklaşık 90 istihbarat biriminin temsilcileri katılacak” dedi.

Bulavin, Azeri karşıtlarıyla yaptıkları görüşmelerde, iki ülke özel servislerinin uluslararası terörizmle mücadele, elektrik ve ısıtma sistemlerinin güvenliğini sağlama, sınır güvenliği, personel eğitimi ve enformasyon güvenliği konusunda ortak hareket edebilecekleri noktaları ele aldıklarını da sözlerine ekledi.

17 yıl önce