|

İnternet güvenliğinde en riskli ülke Türkiye

İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda 2008 yılı boyunca potansiyel virüs saldırılarına maruz kalan ülkeler sıralamasında Türkiye, Mısır ve İngiltere ile birlikte ilk üç ülke arasında yer aldı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 01:58 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
İnternet güvenliğinde en riskli ülke Türkiye
İnternet güvenliğinde en riskli ülke Türkiye

Symantec tarafından yayınlanan İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda, Türkiye, 10 ülke içinde, zararlı kod aktivitelerinin hemen her kategoride yükseliş gözlendiği tek ülke. Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinde, zararlı kod saldırılarına en çok maruz kalan 10 ülke içinde, Rusya'dan hemen önce yedinci sırada konumlanıyor. 2007′den 2008′e gelindiğinde Türkiye'deki bot aktivitelerinin ikiye katlandığını ve Türkiye kaynaklı spam aktivitelerinin ise % 1.200 oranında büyük bir artış gösterdiğini görülüyor.

GÜVENLİK RİSKİ BÜYÜK

Önemli olan bir başka sonuç ise, 2008 yılı boyunca potansiyel virüs saldırılarına maruz kalan ülkeler sıralamasında Türkiye'nin Mısır ve İngiltere ile birlikte ilk üç ülke arasında yer alması. Mısır ve Türkiye'yi etkileyen ilk beş 5 virüs çeşidi çoğunlukla, taşınabilir aygıtlar ya da ağ ortamından yayılıyor. Bu durumun teknoloji kullanımındaki artıştan kaynaklandığı belirtiliyor. Türkiye, yüzde 12′lik bir oranla spam aktiviteleri açısından Avrupa ve Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde yer alan ülkeler içinde ikinci en yüksek orana sahip ülke olarak karşımıza çıkıyor.


15 yıl önce