|

İnternet Kurulu yeniden faaliyete geçiyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:25 - 3/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
İnternet Kurulu yeniden faaliyete geçiyor
İnternet Kurulu yeniden faaliyete geçiyor

Türkiye'de internet politikalarının geliştirilmesine yardımcı olması amacıyla 10 yıl önce kurulan ancak bir türlü istenilen verim alınamayan İnternet Kurulu yeniden oluşturuldu. BTDünyası.net'in haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı, kurulu yeni yapısıyla bu ay tekrar faaliyete geçirecek.

Kuruluşu 1998 yılına dayanan İnternet Kurulu, önce Üst Kurul olarak faaliyete geçirildi. Kamu kesimi temsilcilerinin ağırlıkta yer aldığı kurul, 65 kişilik üyesiyle internet politikaları konusunda aktif çalışmalar yapamadı. Başta Türk Telekomünikasyon A.Ş olmak üzere kamu kesimi yetkilileri ile internet servis sağlayıcıları gibi özel sektör temsilcileri arasında tartışma arenası şeklinde geçen kurul toplantılarından beklenen verim alınamadı. Adı 'İnternet Kurulu' şeklinde değiştirilen kurul, yaklaşık iki yıl önce son toplantısını yaptıktan sonra bir daha toplanamadı.

Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı, kurulu yeniden organize etmek üzere çalışmalara başladı. Dünyadaki benzer yapıları inceleyen Bakanlık yetkilileri, bu konudaki çalışmalarını tamamladı. İnternet Kurulu'nun yeni yapısıyla bu ay faaliyete geçirilmesine karar verildi.

Kurul, gerekli görülmesi halinde yılda birkaç kez toplanacak. Kurul bünyesinde yaklaşık 14 çalışma grubu oluşturulacak. Çalışma grupları, Kurul'un verdiği görevler doğrultusunda toplantı ve çalışma yaparak, sonuçlarını İnternet Kurulu'na sunacak.

Kurulun yeni üye dağılımında da kamudan ziyade, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin ağırlıkta olmasına özen gösterildi. Bu sayede, uygulamaların daha hızlı hayata geçirilmesi hedefleniyor. Kurulun üye sayısı da 65'ten 30'a çekilecek. Sivil toplum örgütlerinden Kurul üyeleri için adaylarını belirlemeleri istendi. Kurulda yer alacak isimlerin kısa sürede netleştirilerek bu ay ilk toplantının yapılması planlanıyor.


16 yıl önce