|

İnternet sitesi olmayan şirketlere para cezası

00:00 - 26/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 26/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
İnternet sitesi olmayan şirketlere para cezası
İnternet sitesi olmayan şirketlere para cezası

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Yongalık, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlere internet sitesi kurma zorunluluğu getirildiğini söyledi.


Yongalık, internet sitesine konulması gereken bilgilerin konulmaması ya da içeriğin usulüne göre koyulmaması halinde şirket yöneticilerinin para ve hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.


Yeni kanunda, 210 yeni madde bulunduğuna dikkati çeken Prof. Yongalık, söz konusu yasayla birlikte şirketlere internet sitesi kurma zorunluluğu getirildiğinin altını çizdi.


1.7.2013 tarihinden itibaren bu maddenin yürürlüğe gireceğini belirten Prof. Yongalık, internet sitelerinde şirket ortakları, üçüncü kişileri ilgilendiren bütün bilgilerin, şirket yöneticilerine ödenen bütün paraların, temsil ve seyahat giderlerinin, tazminatların, sigorta primleri gibi ödemelerin de yer almak zorunda olduğunu kaydetti.


Bu bilgilerin, internet sitelerinde yer almaması halinde herhangi bir internet kullanıcısının şirket aleyhine dava açabileceğini dile getiren Prof. Yongalık, bu durumda şirketin yönetim kurulu üyelerinin, müdürlerin ve yönetici olan komandite ortakların 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezası ile internet sitesine konulması gereken içeriği usulüne göre koymama durumunda ise 3 aya kadar hapis ve 100 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabileceklerini ifade etti. Yongalık, yasadaki bu düzenlemenin mevcut haliyle sakıncalar içerdiğini sözlerine ekledi.

12 yıl önce