|

İnternet sitesine 16 milyon dolar!

Güney Afrika''nın Free State eyaleti, web sitesini yenilemek için 140 milyon Rand (15,5 milyon dolar) harcadı. Eyalet Genel Müdürü Elzabe Rockman, 2011''de web sayfasının yeniden dizaynı için 3 yıllık kontrata imza attığını ve yıllık masrafın 47 milyon Rand olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İnternet sitesine 16 milyon dolar!
İnternet sitesine 16 milyon dolar!

Rockman basına yaptığı açıklamada, üç yılda ödenen miktarın tek bir sayfa için ödenmediğini, projenin 11 eyalet departmanı ve 24 belediyenin web sitelerinden oluşan toplam 38 web sayfasını kapsadığını ifade etti.

Güney Afrika gündeminin ilk sıralarına yerleşen dünyanın en pahalı web ihalesini kazanan işadamı Tumi Ntsele''nin, diğer bazı eyaletlerin de web sayfalarını yaptığı biliniyor. Free State web sayfası için iki firmanın çok daha az fiyat teklif etmesine rağmen, ihalenin neden Ntsele''nin firmasına verildiği araştırılıyor.

Basına açıklama yapan web tasarım firması Jam Factory''nin sahibi Etionee Bruwer, web sayfalarına güvenlikten dolayı en fazla para ödeyen finansal kuruluşlardan şu ana kadar en yüksek ödeyenin 1.3 milyon dolar harcadığını, Ntsele''nin miktarın çok gülünç olduğunu, dünyada hiç bir kuruluşun tasarım için bu fiyatı vermeyeceğini belirtti. Bruwer, eyaletin sayfasını tasarlayan firmanın en az aylık 390 bin dolar kar ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan miktarın normal olduğunu savunan Ntsele, muhalefet partilerinin siyahi işadamlarının kalkınmasını istemediklerini öne sürdü. Free State web sitesi, harcanan miktarın halka duyurulmasının ardından geçici olarak kapatıldı.

Güney Afrika''nın Durban belediyesi de 2010''da web sitesi için 720 bin dolar ödemiş ve dikkatleri üzerine çekmişti.

11 yıl önce