|

İnternete yasak geldi

İngiltere, Google ve Microsoft gibi şirketlerle anlaşmalar yaparak, internette özellikle çocuk tacizi gibi konulara neden olan ve yasa dışı içeriği bulunan görsel materyallerin kaldırılmasını talep etti.

Aa
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İnternete yasak geldi
İnternete yasak geldi

İngiltere ayrıca ülkedeki "İnterneti İzleme Kuruluşu'nun (IWF) "tacize sebebiyet veren görsellerin" takibi ve ayıklanması için yetkilerinin ve kaynaklarının artırılmasına karar verdi. Kültür Bakanı Maria Miller, kuruluşun bundan sonra daha yakından takipte bulunarak, özellikle çocuklarla ilgili uygunsuz görsellerin olduğu internet sitelerini engelleyeceğini ifade etti.

Miller'in başkanlık ettiği toplantıya, Yahoo, Google, Microsoft, Twitter, Facebook, BT, Sky, Virgin Media, TalkTalk, Vodafone, O2, EE ve Three gibi şirketlerden üst düzey yöneticiler katıldı.

İngiliz hükümeti, polisi ve internet endüstrisiyle işbirliği içinde olan IWF, "potansiyel suç unsuru içeren internet içeriğini en aza indirmek için" çalışıyor.

Ülkede geçen yıl 5 yaşındaki April Jones'u öldüren 47 yaşındaki Mark Bridger'ın cinayetten önce internetten çocuklara ilişkin görsellere baktığı tespit edilmişti. Bridger, geçen ay ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. İngiliz hükümeti de çocuk tacizine neden olacak görselleri engellemek için internet denetiminin artırılması kararını verdi.


11 yıl önce