|

İnterneti 5.5 tonluk çapa kesmiş!

00:00 - 9/02/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:58 - 9/02/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
İnterneti 5.5 tonluk çapa kesmiş!
İnterneti 5.5 tonluk çapa kesmiş!

Mısır'dan Hindistan'a değin birçok ülkede internet kesintisine neden olan deniz altındaki fiber optik kablolarda meydana gelen arızaya bir gemi çapasının neden olduğu belirtildi.

Fiber optik kabloyu döşeyen FLAG Telecom firmasından gelen onarım ekibinin, fiber optik kablonun koptuğu yerde 5.5 tonluk bir çapa bulduğu açıklandı.

Kablonun Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman arasında, Dubai'nin 35 mil kuzeyinde koptuğu ifade edildi. Yapılan açıklamada, çapanın yüzeye çekildiği bildirildi ancak çapanın kabloyu nasıl tahrip ettiğine ilişkin bilgi verilmedi.

Bu arada FLAG Telecom'un ikinci onarım ekibinin, Mısır'ın İskenderiye şehri açıklarında kopan kablo üzerindeki tamirata devam ettiği belirtildi. Açıklamada, her iki kablodaki onarımın Pazar gününe kadar tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

Denizaltındaki kabloların arızası nedeniyle Mısır ve Hindistan'ın yanı sıra Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Bahreyn'deki internet sorunlu çalışıyor. İsrail ise farklı bir kablo ile bağlı olduğundan bu arızadan etkilenmiyor.

16 yıl önce