|

İnternetten "cep" kaydına büyük ilgi

Ulaştırma,Bakanı Yıldırım, internet üzerinden kayıt uygulamasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, 'Bir ayda 24 bin kişi cep telefonlarının kaydını internet üzerinden yaptı' dedi.

Aa
00:00 - 22/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:26 - 22/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
İnternetten "cep" kaydına büyük ilgi
İnternetten "cep" kaydına büyük ilgi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonların kaydında yaşanan sorunların önlenmesi amacıyla başlattıkları internet üzerinden kayıt uygulamasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, bir ayda 24 bin kişinin cep telefonlarının kaydını internet üzerinden yaptığını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, bilişim çağının gerekliliklerini yerine getirmek ve vatandaşların işini kolaylaştırmak için azami çaba içerisinde olduklarını, bu anlamda internet üzerinden verilen hizmetlere her gün bir yenisini eklediklerini söyledi.

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinin, abone kayıt merkezlerine ve vergi dairelerine gidilmeden gerçekleştirilebilmesi için 2012 yılı Kasım ayında internet üzerinden kayıt uygulamasının başlatıldığını ifade eden Yıldırım, bunun için Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandığını belirtti.

"Uygulama, vatandaşa büyük kolaylık sağladı' diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

'Uygulama sayesinde vatandaşlar yurt dışından beraberlerinde getirdikleri cep telefonlarını, vergi dairelerine ya da abone kayıt merkezlerine gitmeden kayıtlarını internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinden yapılan kayıtlarda evrak kaybolması, sahte veya yanlış evrakla işlem yapılması gibi sorunlar yaşanmadığı için vatandaşlar kayıtlarını güvenli bir şekilde yaptırıp, cep telefonu cihazlarını kullanmaya başlayabiliyor. Bu durum hem insanların zaman kaybını hem de fazladan harcayacakları yol paralarını ortadan kaldırıyor.

Protokol kapsamında beyan edilen yurda giriş bilgisi kontrolü, BTK'ya herhangi bir belge ya da bilgi gönderilmesine gerek kalmadan anlık yapılıyor. Yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, 115 lira harç bedelini internet üzerinden vergi dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara yatırdıktan sonra e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden BTK'nın sunduğu hizmetler başlığı altında yer alan 'IMEI Kayıt Başvurusu' başlığını tıklayarak ve talep edilen bilgileri sisteme girerek kayıt işlemini tamamlayabiliyorlar."

"İnterneti yaygın şekilde kullanmaya başladık"

Vatandaşların uygulamaya büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Yıldırım, "Mayıs ayında yurt dışından yolcu beraberinde 112 bin 691 cep telefonu getirildi. Bunlardan 24 bin kadarının kayıt işlemi, internet ortamında e-Devlet Kapısı aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu durum teknolojik gelişmelere açık olan Türk insanının interneti günlük işlerinde de yaygın şekilde kullanmaya başladıklarını gösteriyor" diye konuştu.

11 yıl önce