|

iOS 9 nasıl olacak?

iOS 8 henüz ortaya çıktı, ancak onda olmayan işlevleri görünce iOS 9'un hayalini kurmaktan kendimizi alamıyoruz. iOS 9 hakkında daha hiçbir şey bilmiyoruz, ancak Apple'ın onu planladığından ve üzerinde çalıştığından şüphe yok. İşte bir sonraki iOS'tan beklentilerimiz.

Chip
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 10:58 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
iOS 9 nasıl olacak?
iOS 9 nasıl olacak?
Apple Maps geliştirmeleri

Apple, bir süre önce felakete dönüşen harita çalışmalarını düzeltmek üzere sık sık güncellemeler sunuyor. Uygulama şu an daha iyi, ancak hala Google Maps'e yetişebilmiş değil.

Apple'ın kameramızı kullanarak sanal gerçeklik işlevleri yoluyla, bilgileri bulmamızı kolaylaştıracağı bir süredir konuşuluyor. Böyle bir işlevin iOS 9'a gelmesi, çok hoş olabilir.

Daha insani bir Siri

Apple'ın sanal asistanı, aradığınız bilgileri daha hızlı ve daha kolay bir hale getiriyor. iOS 8'le beraber daha da güçlenen Siri'de hala geliştirilebilecek alanlar var. Örneğin Microsoft'un Siri rakibi Cortana, insana çok daha benzer bir sese sahip. Bu, işlevi daha faydalı kılacak bir şey olmayabilir, ancak doğal bir sesle konuşmak daha hoş bir duygu olsa gerek.

Giriş ekranı araçları

Apple kullanıcılarının senelerdir beklediği widget'lar'a benzer bir işlev, şu an uyarı merkezi içinde sunuluyor. Ancak asıl istediğimiz işlev, giriş ekranına ekleyebileceğimiz widget'lar. Apple'ın kullanıcı arayüzünü temiz tutmak istediğini biliyoruz, ancak firmanın Android ve Windows Phone'un gerisinde kalmamak için bu işlevi sunması gerekiyor.

Varsayılan uygulamaları değiştirme

Apple, mobil platformlar arasında hala en geniş seçeneğe sahip platforma sahip. Ancak iOS'un kilitli yapısı, örneğin SMS uygulamasını değiştirmenize izin vermiyor. Posta uygulamasına alternatifler bulmanız mümkün, ancak varsayılan uygulamayı değiştiremiyorsunuz.

iOS 9'un üçüncü parti uygulamaları varsayılan olarak seçmemize izin vermesi, bizce harika olurdu.

Kaldırılamayan uygulamaları gizleyebilelim

Apple'ın iOS ile beraber gelen stok uygulamaları kaldırmamızı istemediği açık. Ancak çoğumuz, giriş ekranımızı kaplayan bu uygulamaların hepsini birden kullanmıyoruz. Bu simgeleri hiç açmayacağımız bir klasöre doldurmak da çok ideal bir çözüm değil. Bu yüzden istediğimiz simgeleri gizleyebilme seçeneği, harika olabilirdi.

Jailbreak'e engel olunmasın

Jailbreak'li cihazlar, birçok avantaja sahip olabiliyorlar. Yasa dışı avantajlardan bahsetmiyoruz. Jailbreak sayesinde Apple'ın duvarlarını aşıp yeni uygulama ve işlevlere ulaşabiliyoruz.

Apple'ın bu tür işlevleri kendisinin sunması gerektiğini söylemiyoruz. Ancak bizce en azından jailbreak'leme girişimlerini durdurmaya çalışmaması gerekiyor. Google, cihazlarını root'layanları durdurmak için herhangi bir girişimde bulunmuyor.

Apple'ın bu konudaki duruşunu değiştireceğini düşünmüyoruz, ancak yine de iOS 9'de bazı şeylerin yumuşadığını görmek, çok iyi olurdu.

10 yıl önce