|

iPad 2 Türkiye'de ilk kez İstanbul Bilişim'de

Melih Bayram Dede
00:00 - 22/03/2011 Salı
Güncelleme: 10:55 - 22/03/2011 Salı
Yeni Şafak
iPad 2 Türkiye'de ilk kez İstanbul Bilişim'de
iPad 2 Türkiye'de ilk kez İstanbul Bilişim'de

Apple'ın yeni nesil tablet bilgisayarı iPad 2, Türkiye'de ilk kez İstanbul Bilişim tarafından satışa sunuldu. iPad 2'nin siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor.


İstanbul Bilişim A.Ş. Satış Pazarlama Müdür Yardımcısı Murat Yayla, "Satışlarımız beklentilerimizin üzerinde, müşterilerimizin taleplerini karşılayacak stok var" dedi.


iPad 2, iPad'in ilk çıkan versiyonundan iki kat daha hızlı. iPad'in ilk versiyonundan A4 işlemci kullanılırken, yeni iPad 2'lerde performansı daha yüksek olan A5 işlemciler kullanılıyor. A5 işlemci çift çekirdekli ve iki kat daha hızlı performans sağlıyor.


iPad 2'de HD (720P) video kaydı yapabilen, fotoğraf çekebilen ve 5X Zoom özelliği olan bir kamera bulunuyor. iPad'de kamera olmaması kullancılar tarafından eleştiri almıştı.


Çift kamera sayesinde FaceTime uygulaması kullanılarak görüntülü görüşmeler yapmayı mümkün kılan iPad 2'yle birlikte video düzenleme yazılımı iMovie, fotoğraf düzenleme yazılımı Photo Booth da alınabiliyor.


iPad 2, ilk sürüme göre daha ince ve daha hafif. İlk iPad'ler 13.4 mm kalınlıkta iken iPad 2'ler sadece 8.8 mm ve daha ince bir tasarıma sahip.


Yeni tablet bilgisayarın en dikkat çekici özelliklerinden biri de Smart Cover adlı ekran koruma kabı. Manyetik olarak iPad 2'ye kendiliğinden tutunabilen Smart Cover, katlandığında ürünü farklı şekillerde kullanmaya imkan veriyor. Smart Cover'ın oldukça şık 5 farklı renk seçeneği bulunuyor.

13 yıl önce