|

iPhone 6 için 70 milyon sipariş alındı

Apple''ın yeni iPhone''ları için şimdiye kadarki en büyük sipariş miktarına ulaşarak 70 milyonu aştığı söyleniyor.

.
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 14:23 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
iPhone 6 için 70 milyon sipariş alındı
iPhone 6 için 70 milyon sipariş alındı

Bazı kaynaklar Apple''ın gelecek nesil iPhone modellerinin üretimine ağustos ayında başlayacağını öne sürmüştü, Wall Street Journal da telefonlara gelen siparişlerin miktarının 70 ila 80 milyon arasına ulaştığını yazdı.

Söz konusu rakam iki model arasında bölüşülüyor. Gazetenin haberine göre, iPhone 5, 5c ve 5s''in 4 inç ekranından daha büyük boyutlara sahip olan 4.7 inç ve 5.5 inç modeller çıkacak.

WSJ Apple''ın geçtiğimiz yılın iPhone 5s ve 5c modelleri için 50 ila 60 milyon arasında sipariş topladığını hatırlattı. Başlangıçta iPhone 5s''in üretiminde çeşitli sıkıntılar yaşanmış, bu telefonu satın almak isteyenlerin bir süre beklemeleri gerekmişti. Her iki telefon da aynı anda ve çok sayıda ülkede piyasaya sunulmuştu.

O zamandan bu yana gerçekleşen en önemli gelişme Apple''ın dünyanın en büyük mobil operatörü China Mobile ile geçtiğimiz aralık ayında bir anlaşma yapmış olmasıydı. Anlaşma yapıldığı zaman China Mobile, Çin''de 759 milyon aboneye sahipti, bu rakam şimdi 790 milyona çıktı.

5.5 İNÇLİK iPHONE'NDA TALEP PATLAMASI

Apple''ın dünya çapındaki tüm mobil operatörlerden olduğu gibi Türkiye''deki mobil operatörlerden de siparişleri topluyor. Elimize ulaşan bilgilere göre, en çok talep 5.5 inç ekranlı iPhone modeline yapılmış.

iPhone 6 olarak adlandırılacağı tahmin edilen gelecek nesil iPhone''un donanım anlamında çeşitli yenilikler içermesi bekleniyor. Şimdiye kadar listede daha yuvarlak hatlara sahip yeni tasarımlı gövde, Corning Gorilla Cam''dan daha sağlam olan safir ekran, daha iyi kamera, dahili barometre sayesinde ortamla ilgili daha fazla veriye sahip olma ve Apple''ın çıkaracağı tahmin edilen giyilebilir cihazla çalışabilme gibi maddeler bulunuyor.

Gazetenin haberi Apple''ın üçüncü mali çeyrek finans raporunu açıklamasının hemen öncesinde geldi. iPhone finans raporu içinde önemli bir rol oynuyor ve şirketin gelirlerinin yarısından fazlasını getiriyor. Bu sefer analistler Apple''ın çeyrek yıl boyunca 36 milyon iPhone sattığı tahmininde bulunuyor. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.85'lik artış anlamına geliyor. Apple en büyük iPhone satışını geçtiğimiz yıl sonunda gerçekleştirmiş, o çeyrek yıl döneminde 51 milyon yeni iPhone satılmıştı. Apple''ın 70 ila 80 milyon arasında sipariş alması yıl sonunda gerçekleşecek iPhone satışları için beklentinin büyük olduğunu da gösteriyor.

10 yıl önce