|

iPhone 6'dan beklenen özellik

Apple''ın şimdiden 2014 yılına damga vurmayı başaran akıllı telefonu iPhone 6''dan bir sızıntı daha geldi. Yeni iPhone''un parmak izi sensörü daha gelişmiş olacak.

.
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 11:28 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
iPhone 6'dan beklenen özellik
iPhone 6'dan beklenen özellik

Apple'ın bir sonraki nesil akıllı telefonu olacağı söylenen iPhone 6 hakkındaki sızıntılar dur durak bilmeden gelmeye devam ediyor. Daha önce bir çok görseli, prototipi ve maketi sızan akıllı telefonun şimdi de parmak izi sensörü yani Touch ID sensörü sızdırıldı.

İlk olarak iPhone 5S'de karşılaştığımız parmak izi sensörünün bir sonraki nesil iPhone'da da kullanılacağına kesin gözle bakılırken, bazı kullanıcılar Apple'dan daha iyi bir sensör kullanmasını istiyordu. Bazı durumlarda parmak izlerini tanımakta güçlük çeken Touch ID'nin iPhone 6'da çok daha gelişmiş olacağı ortaya çıktı.

Sızan görüntülerde iPhone'un büyüyen kasası ile birlikte az da olsa büyüdüğü görülen Touch ID sensörünün yüzeyinde de çeşitli değişiklikler yapıldığı anlaşılıyor. Sızıntı kaynağına göre çok daha farklı bir şekilde üretilen yeni sensör, eskisine oranla çok daha stabil çalışacak.

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in son sürümü iOS 8 ile birlikte 3. parti geliştiricilere açılan Touch ID'ye eskisine oranla çok daha fazla görev düşecek. Uygulamalara girişte de kullanabileceğiniz Touch ID sensörünün daha doğru çalışması özellikle bankaların mobil uygulamaları gibi uygulamalarda hayati önem taşıyor.

10 yıl önce