|

iPhone 6'ya güçlü pil desteği

Apple'ın merakla beklenen gelecek iPhone'u hakkında iddialar ve sızıntılar devam ediyor.

Shift
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 12:06 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
iPhone 6'ya güçlü pil desteği
iPhone 6'ya güçlü pil desteği

Apple''ın iPhone modelinin en merak edilen yanlarından biri de yeni cihazın sahip olacağı pil. Kullanıcılar iPhone 6'da daha uzun süre kullanım vaadeden bir pil görmek istiyor. Önceki sızıntılarda ve dedikodularda da pil hakkında çeşitli iddialar ve görseller ortaya atılmıştı. Buna rağmen pil konusundaki belirsizlik hala sürüyor.

Yeni bir sızıntı görsel ise Fransız Nowhereelse.fr sitesi tarafından yayımlandı. Fotoğrafta yer alan 1810 mAh kapasiteli pilin iPhone 6'da kullanılacağı iddia ediliyor. Önceki tahminlerde, 4,7 inç ekran büyüklüğüyle geleceği söylenen yeni iPhone modelinin 1800 ila 1900 mAh bir pile sahip olacağı öne sürülüyordu.

Geride kalıyor

Fotoğrafın gerçekliği hakkında farklı kaynaklardan yapılan bir doğrulama bulunmuyor. Buna rağmen, önceki sızıntılardaki pil değerleriyle fotoğrafta görülen pilin değerinin örtüşmesi, görselin doğru olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

1810 mAh pil, kağıt üstünde iPhone 6'nın rakipleri HTC M8 ve Samsung Galaxy S5'in gerisinde görünse de, iOS 8'in donanım ve yazılım entergrasyonu sayesinde daha fazla kulllanım süresi sunabileceği belirtiliyor.

10 yıl önce