|

iPhone'un son videosu rekor kırdı!

Apple'ın beklenen son bombası iPhone 6 ekranı için Gorilla Glass yerine safir cam kullanılacağı iddiası ortaya atıldı. YouTube'da yayınlanan bir videoda safir ekranın ne kadar dayanıklığı olduğu test edildi.

.
00:00 - 9/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:44 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
iPhone'un son videosu rekor kırdı!
iPhone'un son videosu rekor kırdı!

Gün geçmiyor ki Apple'ın eylül ayında tanıtacağı telefonu iPhone 6'yla ilgili yeni bir gelişme, yeni bir fotoğraf olmasın. Bugüne dek iPhone 6'yla ilgili öğrendiğimiz belki de en olası bilgi mevcut iPhone'lara kıyasla yeni iPhone ekranının daha geniş olacağı. Ancak kimi kaynaklar, Apple'ın ekranında daha çok kamera lenslerinde kullanılan safir camdan faydalanacağını öne sürüyor.

Marques Brownlee isimli bir YouTube kullanıcısı safir ekranı test eden bir video yayınladı. Videoda bıçakla ekranı defalarca çizmeye çalışan Brownlee tüm darbelere karşın ekranın çizilmediğini gözler önüne sererken, diğer yandan da ekranın esnekliğini de izleyicileriyle paylaştı.

Ayrıca bu safir camın kullanılması kullanıcıları hem sevindirecek hem de üzebilecek bir durum. Gorilla Glass kullanılan ekranlara göre daha dayanıklı ve sağlam olduğu görülen safir ekranın kullanılması ile fiyat konusunda da bir artış olacak. Bu da kullanıcıların iPhone 6'ya daha yüksek fiyatlarla ulaşacağını gösteriyor.

Elbette Apple'ın yeni iPhone'unda bu tip bir ekran kullanacağı henüz net değil; ancak lansman günü yaklaştıkça iPhone 6'yla ilgili çok daha kapsamlı bilgilere ve fotoğraflara ulaşacağımız kesin.


10 yıl önce