|

İş yoksa kurs parası da yok

Melih Bayram Dede
00:00 - 9/03/2008 Pazar
Güncelleme: 19:28 - 9/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
İş yoksa kurs parası da yok
İş yoksa kurs parası da yok

Netron, Microsoft Türkiye, Yenibiris.com ve Randstad'ın birlikte gerçekleştirdiği IT Pro Factory projesiyle bilişim dünyamızın yetişmiş işgücü ihtiyacına nitelikli ve kalıcı bir çözüm üretiliyor. Proje kapsamında eğitim alanlar hem işe yönlendiriliyor hem de eğitim ücretini programın tamamlanmasının ardından ödemeye başlıyorlar.

IT Pro Factory, bilişim sektörümüzün ihtiyaç duyduğu sistem uzmanlarını yetiştirmek amacıyla geliştirilmiş ve uzman adaylarına gerçek hayat tecrübelerini aktarmak amacıyla tasarlanmış bir eğitim programı olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında sunulacak teknik eğitimlerin yanı sıra bireylerin gelişimi için kurumsal zeka, iş yapısı, iş ve bilgi akışı gibi eğitimlere de yer veriliyor. Ayrıca katılımcı adaylar Netron Kariyer Gelişim ve Girişim Merkezi dahilinde danışmanlardan ücretsiz kariyer danışmanlık desteği de alabiliyorlar. Programı tamamlayan adaylar sistem uzmanı, sistem tasarımcısı, sistem yöneticisi, analiz uzmanı, güvenlik uzmanı, güvenlik yöneticisi, proje yöneticisi gibi pozisyonlarda görev yapabilecekler.

Programa başvurular Netron şubeleri ya da internet üzerinde
adresinden yapılabiliyor. Başvurular Yenibiris.com ve IT Pro Factory projesinin iş ortakları tarafından değerlendirildikten sonra eğitim alacak adaylar belirlenecek. İlk değerlendirmeyi geçen adayların İngilizce ve temel teknik bilgi seviyelerinin uygun eğitim için belirlenmesi amacıyla bir seviye tespit sınavı yapılacak. Ardından başlayacak eğitimler ise 2-6 ay sürecek. Program katılımcıları eğitimlerin ardından işe yönlendirilecekler. IT Pro Factory katılımcıları eğitim ücretlerini ise programı tamamladıktan sonra ödemeye başlıyorlar. IT Pro Factory projesi kapsamında 1 yıl içerisinde 500 sistem uzmanı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Netron Genel Müdürü Bülent Tekmen, IT Pro Factory projesine ilişkin şu bilgileri verdi: “Dünya bilişim endüstrisine örnek teşkil edecek bu projeyle, yetişmiş bilişim profesyoneli açığının kapatılmasına yönelik önemli bir adım atıyoruz. Her biri kendi alanının önde gelen isimleri olan iş ortaklarımızla Türkiye'den başlayıp tüm dünyaya yayılacak bir açılım sunacağımıza inanıyorum. Netron olarak amacımız Türkiye'yi bir bilişim merkezi haline getirmek ve tüm dünyada isim yapmış bilişimciler yetiştirmek.”

16 yıl önce