|

İş Zekâsı gelirlerinde SAS yine lider

İş Zekâsı araçları alanındaki gelirleri 2007 yılında yüzde 16,6 oranında artan SAS, önceki 10 yılda olduğu gibi, geçen yıl da en hızlı büyüyen İş Zekâsı Çözümleri sağlayıcısı oldu.

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/07/2008 Pazar
Güncelleme: 13:11 - 20/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
İş Zekâsı gelirlerinde SAS yine lider
İş Zekâsı gelirlerinde SAS yine lider

İş Zekâsı ve Analitik alanında Dünya lideri SAS, 2007 yılında İş Zekâsı gelirleri alanında yüzde 16,6'lık büyüme kaydetti. Şirket bu büyüme oranı ile 2007'de pazardan daha fazla büyüme gerçekleştirdi. Haziran 2008'de yayınlanan IDC raporu “Worldwide Business Intelligence Tools 2007 Vendor Shares” SAS'ı, “en iyi 5 İş Zekâsı tedarikçisi arasındaki en yüksek pazar payı artışı oranına sahip şirket olarak tespit ediyor. Böylelikle SAS bu yıl 11. kez gelişmiş analitik yazılım tedarikçileri arasında Dünya çapında pazar payında lider konumunu koruyor.


SAS'ın 2007 yılında 439,8 milyon doları bulan Gelişmiş Analitik Yazılımı satışları yüzde 31,9 payla en yakın rakibin iki katından daha yüksek seviyede gerçekleşti. Bu büyüme oranı ile şirket pazarda ilk sırada yer aldı ve bir önceki yıla oranla yüzde 15,2 büyüme kaydetti. SAS'ın analitik çözümleri, Tanımlayıcı ve Tahminsel Analitik'in yanı sıra Optimizasyon Çözümleri'ni de içeriyor. İş Zekâsı pazarının Gelişmiş Analitik kategorisi geçen yıl Sorgulama, Raporlama ve Analiz kategorisine göre daha hızlı büyüdü. Bu da İş Zekâsı alanında kritik rekabet avantajı için analitiğin öneminin anlaşıldığını ortaya koyuyor.


İş Zekâsı pazarında yakın dönemdeki büyüme, daha fazla bilgiye, daha hızlı erişim sağlayan yazılıma yönelik ihtiyaçtaki artışı yansıtıyor. IDC'nin İş Analitiği Araştırma Programı Başkan Yardımcısı ve IDC raporunun yazarı Dan Vesset, İş Zekâsı araçlarının artık daha geniş kitlelere ulaştığını, bunun da İş Zekâsı'nın hızla yayılmasına öncülük eden yeni bir pazar döngüsünün başlangıcı anlamına geldiğini belirtiyor.


SAS Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jim Davis, SAS'ın hızla büyüyen bu pazarda 32 yıldır yarattığı başarılı projeleri ve yaratıcı yaklaşımı ile İş Zekâsı kavramı ile özdeşleştiğini belirtiyor. “İş problemlerinin adreslenmesi söz konusu olduğunda akla gelen ilk firma SAS” diyen Davis, müşterilerinin SAS'ı performanslarına katkı sağlayan stratejik bir iş ortağı olarak gördüklerini söylüyor.


SAS Kurumsal Zekâ Platformu, Tahminsel Analitik ve Tanımlayıcı Modelleme için Veri Madenciliği, Metin Madenciliği, Tahminleme, Optimizasyon, Simülasyon ve Deneysel Tasarım'ı içeren bütünleşik bir ortam sunuyor. Platform, İş Zekâsı'nın daha doğru ve hızlı karar verebilmesi için her türlü kullanıcıya SAS Analitik Çözümleri'nin kapısını açıyor. SAS Kurumsal Zekâ Platformu, tekil teknoloji bileşenlerini mevcut bilgi teknolojileri altyapılarında tek ve birleşik bir sistemde bütünleştiriyor.


Organizasyonel silolarda, farklı bilgi işlem platformlarında ve niş araçlarda bulunan bilgi akışını kolaylaştırıyor ve kurumlara değer katan yeni yaklaşımlar getiriyor. Kurumsal Zekâ, Müşteri Zekâsı, Finansal Zekâ ve Tedarik Zinciri Zekâsı'nı da destekleyen iş çözümleri de sunan SAS'ın finans, sağlık, perakende ve üretim gibi farklı dikey pazarlar için anahtar teslimi çözümleri de bulunuyor.


SAS Institute İş Zekâsı ve Analitik yazılımları ve hizmetleri alanında Dünya lideridir. SAS çözümlerini kullanan 44.000'i aşkın kuruluş, yüksek sayıda veriyi kavrayarak performanslarını artırıyor. Böylece daha hızlı şekilde, daha doğru iş kararları alıyor, müşterileri ve tedarikçileri ile daha kârlı ilişkiler kuruyor, yönetmeliklere uyum sağlama, farklılıklar yaratma ve daha iyi ürünler üretme konusunda başarı sağlıyorlar. SAS Veri Entegrasyonu, Veri Depolama, gelişmiş analitik ve geleneksel İş Zekâsı uygulamalarını çok yönlü olarak Kurumsal Zekâ Platformu içerisinde sunuyor. SAS, 1976 yılından bu yana Dünya'nın her yerinden müşterilerine “Bilmenin Gücü”nü (The Power To Know) sunuyor.

16 yıl önce