|

İstanbul'da İSPARK cebe girdi

Ücretsiz uygulamayı indirenler en yakın otoparkı, otoparkta anlık yer durumunu ve fiyat tarifesini cep telefonundan veya tabletinden görebilecek

Dha
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:53 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da İSPARK cebe girdi
İstanbul'da İSPARK cebe girdi

İstanbul''da sürücüleri otopark arama derdinden kurtarmak amacıyla BELBİM ile ortaklaşa çalışma başlatan İSPARK hazırladığı cep telefonu uygulamasını hizmete sundu. Uygulamayı kullanan vatandaşlar bulundukları noktaya en yakın otoparkları tespit edip navigasyon özelliği ile otoparka rahatça ulaşabilecek.

Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlar için üretilen ve Google Play ile Apple Store''da ücretsiz kullanıma sunulan uygulamada, otoparkların teknik özellikleri, fiyat tarifeleri, ulaşım bilgileri ve anlık doluluk-boşluk bilgileri gerçek zamanlı olarak bulunuyor.

Uygulamayı indiren kullanıcılar bulundukları noktaya en yakın otoparkları görebiliyor özellikler kısmından açık, katlı ya da yol üstü otoparkları seçebiliyor. Harita ya da uydu görüntüsü seçeneği bulunan uygulamada, navigasyon özelliği ile rota çizilerek sürücülerin otoparkı rahatça ulaşmasına imkân sağlanıyor.

Sürücülerin daha rahat ve güvenli park edebilmeleri için teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Genel Müdür Mehmet Çevik, "Günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı cep telefonları için geliştirdiğimiz mobil uygulama ile vatandaşlarımızı otopark arama derdinden kurtarıyoruz. Dünya kentlerinde parklanma ile ilgili uygulanan son teknolojik sistemleri kentimize kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

10 yıl önce