|

İşte çift taraflı çalışan ekran

Yeni bulunan bu dokunmatik ekran, ekranın iki bölgesine de tepki veriyor.

.
00:00 - 16/07/2014 الأربعاء
Güncelleme: 15:34 - 16/07/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
İşte çift taraflı çalışan ekran
İşte çift taraflı çalışan ekran

Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) tarafından tasarlanan yeni şeffaf dokunmatik ekrana TransWall adı verilmiş. Ekranın iki yüzeyinden de görüntü alınabilen ayrıca ekranın iki yüzeyinin de işleve sahip olması sağlanabilen bu yeni ekran ayrıca iki tarafa da titreşim ile geribildirim yapabiliyor.

T şeklinde bir yapının ortasında bulunan bu ekrana iki projektörden görseller aktarılıyor. İki katman plastik camın arasında holografik film koyularak oluşturulan ekranın her katmanında dokunma sensörü ve mikrofon bulunuyor. Ve böylece ekranın iki farklı tarafında bulunan kişilerin iletişim sağlayabiliyor. Ayrıca mekanizmaya eklenen elektronik bir cihaz sayesinde ekranın verilen komutlara titreşimlerle cevap vermesi sağlanıyor.

Ekranın kullanıcıları ekranda bir şeyler çizebilir, şekilleri seçebilir, fotoğrafları kaydırabilir yani kısacası normal bir dokunmatik ekranda yapabildiği şeylerin hepsini TransWall''da da yapabilir. TransWall''un yaratıcıları bu buluşun alışveriş merkezlerinde, müzelerde ve parklarda ziyaretçilerin tecrübelerini arttırmak için kullanılabileceğini söylüyor.

٪d سنوات قبل