|

İşte geleceğin 3 boyutlu siber sınıfı

Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi ve proje ortaklarınca son teknolojik olanakları kullanarak hazırlanan "3D Siber Sınıf" ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Aa
00:00 - 12/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:25 - 12/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
İşte geleceğin 3 boyutlu siber sınıfı
İşte geleceğin 3 boyutlu siber sınıfı

65. Frankfurt Kitap Fuarı'nı ziyaret edenler, kitap ve teknoloji içerikli stantları gezerken kağıttan, dijital ekrana geçişte nerede duracağına karar vermeye çalışıyor.

Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi ve proje ortaklarınca son teknolojik olanaklar kullanılarak tasarlanan "3D Siber Sınıf" da ziyaretçilerin en fazla ilgisini çeken yerler arasında. Burada şirketlerin e-sınıflar için geliştirdiği teknolojik yenilikler, uygulamalı olarak anlatılıyor ve gösteriliyor. Öğrencilere yeni teknolojiyi tecrübe etme imkanı sunan sınıf, öğretmen, mühendis ve programcıdan oluşan ekip tarafından hazırlanmış. Bu sınıfta öğretmenler, moderatör rolüyle düzenleyici ve uygulayıcı olarak hareket ediyor.

Geleceğin siber sınıfında ne kitap, kalem, defter, silgi ne de masa, kara tahta ve tebeşir var... Sınıfta sadece ekran, 3D gözlük ve uzaktan kumanda bulunuyor. İlkokul öğrencileri de suyun nasıl kaynama noktasına geldiğini ve kimyasal tepkimelerinin detaylarını uygulamalı olarak HD kalitesinde izleyebiliyor.

"3D Siber Sınıf" Ürün Yönetimi Sorumlusu Stephan Konegen, AA muhabirine, geliştirdikleri teknolojik sınıfların, mevcut kitap ve klasik öğrenme yöntemlerini desteklemek amacını taşığını ifade etti. Halihazırda 3D filmler ve animasyonlar gibi materyalleri sağladıklarını söyleyen Konegen, şöyle devam etti:

" 3D imkanlarıyla karşılıklı etkileşimde bulunabileceğiniz interaktif platformlar tasarlıyoruz. Artık bu yolla matematiği öğrenmek çok daha kolay. Duyduğunuz zaman kulağınızda neler olduğu, sesler kulağınızda nasıl etki yaptığına dair şeyleri görebildiğiniz gerçekçi bir takım sistemleri yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde3D modellerin ve animasyonların gerçek yaşamda artarak karşımıza çıkacağı bir dünyada yaşayacağız. Öğrenmesi zor olan şeyler daha kolay hale gelecek ve öğrenmek kolaylaşacak. Detayları görünür yapabilir ve keşfetmek için etkileşime geçebilirsiniz. 3D efektleriyle karşıdan bakmaktan çok daha büyük etkiler ortaya çıkarabilirsiniz."

10 yıl önce