|

İşte iWatch'un çıkış tarihi ve özellikleri

Apple'ın yıllardır büyük bir merakla beklenen akıllı saati iWatch'un çıkış tarihi belli oldu.

.
00:00 - 11/07/2014 Cuma
Güncelleme: 10:55 - 11/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
İşte iWatch'un çıkış tarihi ve özellikleri
İşte iWatch'un çıkış tarihi ve özellikleri

Apple'a yakın kaynaklardan uzman Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, Kasım ayında iWatch'un üretimine başlayacak.

BU YIL SATIŞA SUNULMAYABİLİR

Kasım ayında iWatch'un üretiminin başlayacağı iddiası doğru çıkarsa bu cihazlarla bu yıl karşılaşma olasılığımız bir hayli düşük gibi görünüyor; zira ürünün üretim aşamasından sonra satışa hazırlanması ve pek çok ara işlemler gelecek yıl Apple'ın saatini duyuracağı anlamına geliyor.

Su geçirmez özelliğe sahip olması dışında esnek bir AMOLED ekran kullanacağı düşünülen iWatch'ta Apple'ın sağlam yapısıyla bilinen safir cam kullanacağı düşünülürken, fiyatla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

iWatch'la ilgili daha önceki iddialar Apple'ın ekim ayında iWatch'u satışa sunacağını öngörüyordu.

SAĞLIK ODAKLI BİR SAAT

Apple'ın saatinin üzerinde en az 10 adet sensör yer alacak ve bu sensörler kullanıcıların sağlık ve spor çalışmaları için takipçileri olacak. Bir yandan kullanıcıların adımlarını sayan ve yaktıkları kaloriyi hesaplayan iWatch, diğer yandan kalp ritmini de ölçebilecek.

FARKLI TASARIMLARA SAHİP OLACAK

iWatch tek bir tasarıma sahip olmayacak; aksine erkek ve kadınlar için iWatch'un tasarımlarında ciddi farklılıklar olacak. Bu noktada Apple'ın tasarıma düşkünlüğü ve cihazlara iki cinsiyet için de farklı zevklere hitap eden bir saat geliştireceği düşünülüyor.

MİLYONLARCA SATMASI BEKLENİYOR

iPhone'dan çok daha düşük bir fiyat etiketine sahip olması beklenen iWatch için Apple, ilk yılda 50 milyon iWatch üretecek. Bu rakam daha piyasaya hiç çıkmamış bir ürün için bir hayli yüksek; özellikle birçok sürümü çıkan iPad'in son yılda 71 milyon sattığı gerçeği Apple'ın önünde duruyorken...

EKRANIYLA FARK YARATACAK

Reuters kaynaklarına göre 2.5 inç'lik ekrana sahip olması beklenen iWatch, dikdörtgen bir ekran kullanacak.

10 yıl önce