|

İşte yerli malı 'FaceBook'

Amerika'da SelectMinds adlı sosyal ağı kurarak adından söz ettiren Cem Sertoğlu, şimdi de Türkiye'de bir sosyal ağ projesinin başlama vuruşunu yaptı!

Melih Bayram Dede
00:00 - 12/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:34 - 12/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İşte yerli malı 'FaceBook'
İşte yerli malı 'FaceBook'

İnternet kullanma biçimimizi değiştiren FaceBook, Orkut, Hi5 gibi sosyal ağlara, Türkiye'den ciddi bir rakip geldi. New York'ta, sosyal ağlar konusunda dünyada öncü SelectMinds'ı kuran Cem Sertoğlu ile Başar Başaran ve Çağan Şentürk'ün ortak çalışmasının ürünü olan 'yerli malı' FaceBook'umuzun adı Mondus!

Mondus.net'e üye olarak arkadaşları isimle bulmak, bağlantı kurmak ve fotoğraf, film, yazılar paylaşmak mümkün. Gizlilik kuralları tamamen üyenin kendi istekleri doğrultusunda şekillendirilebilen mondus.net'te, tüm üyelerle, çeşitli ilgi alanlarına yönelik gruplarla iletişim kurulabileceği gibi, üniversite veya şirketlere özel ağlarda yer alarak daha kapalı iletişim ağları da oluşturabiliyor.

Mondus.net kurucularından Cem Sertoğlu “Sosyal ağların zaman içinde erozyona uğradığını görüyoruz. Mondus.net'in kişilerin gerçek kimlikleriyle yer alabilecekleri, iletişimlerini kolaylaştıran ve hız kazandıran alternatif bir iletişim platformu olarak gelişmesi için teknolojik ve içeriğe yönelik yaratıcı çalışmalar yapmayı ve mondus.net'i her dönem güvenilir, yenilikçi bir sosyal ağ olarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diyor.

16 yıl önce