|

ITU Genel Sekreteri, BİMY'19 seminerine katılıyor

TBD'nin 29 Mart-1 Nisan 2012'de Antalya'da gerçekleştirdiği seminerde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, BTK Başkanı Dr. Acarer ile birlikte ITU Genel Sekreteri Dr. Toure, BİM yöneticileriyle bir araya gelecek.

00:00 - 29/03/2012 الخميس
Güncelleme: 10:22 - 29/03/2012 الخميس
Yeni Şafak
ITU Genel Sekreteri, BİMY'19 seminerine katılıyor
ITU Genel Sekreteri, BİMY'19 seminerine katılıyor

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden ilki olan 19. Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri, Gloria Golf Resort Hotel Belek-Antalya'da başlıyor. 29 Mart-1 Nisan 2012 tarihlerinde yapılacak BİMY'nin bu yılki ana teması, “Bilişim Teknolojileri Gelecek Öngörüleri”. Alcatel Lucent'in ana sponsor olduğu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenen BİMY'19 etkinliği, Digital Türkiye Platformu'nun ortaklığıyla düzenleniyor.

31 Mart 2012'de, TBD Başkanı Prof. Dr. Turhan Menteş, Alcatel-Lucent Teletaş Türkiye-Azerbaycan Başkanı Murat Cenk Kıvılcım, BTK Başkanı Tayfun Acarer ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın protokol konuşmalarını gerçekleştirecekleri BİMY seminerin kapanış konuşmalarını ise Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (International Telecommunication Union-ITU) Genel Sekreteri Dr. Hamadoun Toure ile BTK Başkanı Dr. Acarer yapacak.

Seminerde ilk gün, Prof. Dr. Eşref Adalı'nın yöneteceği “Bilişim bulutları yere ne kadar yakın” paneli düzenlenecek. Panele, NETAŞ Ürün ve Çözümler Strateji Müdürü Ferda Yapıcı, Seri Girişimci, Yatırımcı, İş Adamı Devrim Demirel, IBM Çözüm Yöneticisi Müjdat Timurçin, CİSCO Data Center Teknoloji Satış Müdürü Aytuğ Sayın ve Riverbed Technology Türkiye Satış Yöneticisi Serdar Yalçın katılacak.

İlk panelin ardından “Davetli Konuşmacı” olarak Cem Mansur, katılımcılara hitap edecek.

Prof. Dr. Adalı'nın yöneteceği “Akıllı kart teknolojileri” panelinin konuşmacıları ise TÜBİTAK BİLGEM e-ID Program ve Kamu Sertifikasyon Merkezi Yöneticisi Dr. Oktay Adalıer, E-Kart Teknik Hizmetler Müdürü Şenol Sağlam, SmartSoft Genel Müdürü Murat Güzel ile İnnovistek Genel Müdürü Derya Demir olacak.

İlk gün öğleden sonra Ekonomist ve Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “Küresel kriz sonrası dünya ekonomisinde yeniden yapılanma, Türkiye'nin yeni konumu ve bilişim sektörünün stratejik önemi” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara hitap edecek. Alkin konuşmasında, küresel senaryolar, Türkiye'nin bölgesel ekonomi ve ticaret diplomasisinin rolü, 2050'ye doğru dünya ekonomisinde yeniden yapılanma, Türkiye için yüksek katma değere geçiş arayışları ve nedenlerini irdeleyecek.

Daha sonra, “İnovasyon ve yerli üretim: Kolay mı! Aynı dili mi konuşuyoruz?” paneli düzenlenecek. Ankara Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Tezcan'ın yöneteceği panelde, Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum; Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Başkanı, Netaş CEO'su Müjdat Altay; Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Turan Erdoğan ve Cardtek-SmartSoft'un Genel Müdürü Murat Göksenin Güzel, dünya ve Türkiye'de inovasyon, inovasyonun gelişimi, riskler, kazanımları tartışacaklar.

İkinci gün sonra sadece BİMY'ye özel, “5N 1Hack (!)” konulu bir gösteri gerçekleştirilecek. Karakterlerin uydurulduğu ama hikâyenin gerçek olduğu gösteride, “Hacklenmek ne?, Ne zaman hackleniriz?, Nerede hackleniriz?, Nasıl hackleniriz? ve Neden hackleniriz?” sorularının yanıtları aranacak.

Başrollerini, Çağlar Ülküderner, Mehmet Ali Köksal ve Nilay Arkün gibi profesyonellerin paylaştığı bu muhteşem gösteride, “Bir hackleme işlemi ne zaman ve nasıl başlar? Hacklenirseniz yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler nelerdir? Hackleme gerçekleştiğinde hukuki ve teknik süreç nasıl işler, nelere bakılır? İnternet'e mi bağlanıyorsunuz? Emin misiniz?” içerikli ve günümüzün saldırı tekniklerini yansıtan, hayattan gerçek bir kesit sunulacak.

İkinci gün öğleden sonra “Yeni çözümler” panelinde Vodafone Kurumsal Satış ve Çözümler Direktörü Önder Güler, Vodafone Servis Yönetimi Müdürü Berna Kulaksız ile Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Mesut Küçükiba konuşacak.

Turizm merkezinde iletişim altyapısı panelinin de gerçekleşeceği seminerin kapanış konserini Alpay verecek.

Seminer kapsamında Alcatel-Lucent Enterprise Teknik Satış Müdürü Adil Can, “Veri merkezlerinde uygulama bilinçli ağ mimarisi”; Alcatel-Lucent Enterprise Satış Müdürü Yunus Salık “Akıllı bina teknolojilerinde iletişim cihazlarının gücü”; IBM Güvenlik Sistemleri CEE Bölge Yöneticisi Hakan Turgut ve Çözüm Yöneticisi Müjdat Timurçin, “IBM güvenlik ve bulut çözümlerine genel bakış”; Huawei Enterprise Satış Direktörü Serdar Yokuş ve Huawei Enterprise Çözüm Müdürü Güray Alaaddinoğlu, “Kamu için yeni ve rekabetçi bir yaklaşım ve uçtan uca Huawei çözümleri”; Oracle Kıdemli Satış Danışmanı Burçin Öksüz , “Kamuda süreç ve mevzuat yönetimi” konusunda bilgi verirken NETAŞ Operatörler ve Kurumsal Teknoloji Direktörü Ömer Tekin ile Riverbed Technology Türkiye Satış Yöneticisi Serdar Yalçın firma sunumları yapacaklar.

٪d سنوات قبل