|

'Kendi cihazını getir' trendi

Çalışanlar, ken­di ci­haz­la­rı­nı ar­tık hem iş hem de özel ha­yat­la­rı için kul­la­nı­yor. 'Ken­di Ci­ha­zını Ge­tir' mo­de­li­ni Şir­ket­ler de do­na­nım ma­li­yet­le­rin­den ta­sar­ruf et­mek için des­tek­li­yor. Şir­ket­le­rin yüz­de 63''ü ça­lışan­la­rın ci­haz­la­rının iki yıl için­de Şir­ket ağın­da­ki ye­ri­nin ar­ta­ca­ğını öngörüyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 31/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:58 - 31/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
'Kendi cihazını getir' trendi
'Kendi cihazını getir' trendi

Ağ tek­no­lo­ji­le­ri Şir­ke­ti Cis­co'nun ya­yn­la­dığı 'Bi­li­şim Trend­le­ri' araştırmasına gö­re, iş dün­ya­sın­da "Ken­di Ci­ha­zını Ge­tir" mo­de­li gi­de­rek ya­yılıyor. Şir­ket­ler do­na­nım ma­li­yet­le­rin­den ta­sar­ruf et­mek için "Bring Yo­ur Own De­vi­ce (BYOD) ola­rak bi­li­nen mo­de­li des­tek­li­yor. Araştırma­ya gö­re, akıllı ci­haz­lar ar­tık iş için da­ha çok kul­la­nılıyor ve BYOD tren­di bir ger­çek­lik ha­li­ne ge­li­yor. Cis­co''nun ger­çek­leştirdiği glo­bal araştır­ma­ya gö­re be­yaz ya­ka­lı ça­lışanların yüz­de 60''ı bir mo­bil ci­haz kul­la­nı­yor. Ay­nı araştır­ma­ya gö­re şir­ket­le­rin yüz­de 63''ü ça­lışan­la­rın sa­hip ol­du­ğu ci­haz­la­rın şir­ket ağında al­dığı ye­rin önü­müz­de­ki iki yıl için­de ar­ta­ca­ğını ön gö­rü­yor.

YENİ NESİL TEK CİHAZDA İLETİŞİM İSTİYOR

İn­ter­net­le bü­yü­müş olan Y kuşağı iş ha­ya­tı­na gir­di­ğin­de ye­ni alışkanlıkları da be­ra­be­rin­de ge­ti­ri­yor. Bu ku­şak için bil­gi eş za­man­lı ol­ma­lı. Her an ''on­li­ne'' olan bu ku­şak -ki­şi­sel ya da şir­ket ci­ha­zı ol­ma­sı fark et­mek­si­zin tek bir mo­bil ci­ha­za ih­ti­yaç du­yu­yor. Öte yan­dan dün­ya ge­ne­lin­de­ki in­ter­net tra­fiği bü­yük hız­la ar­tı­yor. Araştı­maya gö­re, or­ta­la­ma 20 ev 2008''de tüm dün­ya­nın oluş­tur­du­ğu da­ha faz­la in­ter­net tra­fi­ği oluşturuyor. 2020 yılın­da in­ter­net bağlı ci­haz­la­ırn sa­yı­sı 50 mil­ya­ra ula­şa­cak. Bu da ye­ni in­ter­net pro­to­ko­lü­nü ka­çınıl­maz bir ha­le ge­ti­ri­yor. Ipv6 ar­tan ih­ti­yaç için ye­ter­li in­ter­net ad­re­si sağla­ya­cak. Hat­ta Ipv6 ile dün­ya üzerin­de her bir atom 100 in­ter­net ad­resine sahip olabilecek.

İş Dünyasında Y kuşağı etkisi

Üniversitelilerin 3'te ikisi bir seçim yapmaları gerekirse internet bağlantısını bir arabaya tercih ediyor. Yüzde 50'den fazlası akıllı telefonlarını cihazlardan daha çok önemsiyor.

11 yıl önce