|

Kim demiş Windows tarih oluyor diye?

Windows'u tarihe gömeceği iddia edilen Midori, Microsoft'un üzerinde çalıştığı binlerce kuluçka projesinden biri. Microsoft'un şimdilik tek odaklandığı proje, Ocak 2010'da çıkacak olan Windows 7.

Melih Bayram Dede
00:00 - 11/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:05 - 11/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kim demiş Windows tarih oluyor diye?
Kim demiş Windows tarih oluyor diye?

Geçtiğimiz hafta, Windows'un tarih olacağını ileri süren haberler yayıldı. Hatta bu haberlerden etkilenen bir çalışma arkadaşım, “Windows olmayınca biz ne yapacağız?” diye sordu ciddi ciddi. Korkmayın; Windows'un tarih olduğu falan yok! Microsoft, şu anki en güncel işletim sistemi Windows Vista'ın çıkışından tam üç yıl sonra, muhtemelen Ocak 2010'da Windows 7 adlı yeni işletim sistemini piyasaya çıkaracak. Yani Windows, yolculuğuna devam ediyor.


TEK ODAĞIMIZ VISTA

Haberlerin kaynağı olansa, Microsoft'un kuluçka projelerinden biri olan Midori adlı proje. Microsoft'tan Mehmet Nuri Çankaya'nın açıklamasına göre, şirketin teknik stratejilerden sorumlu başkan Eric Rudder tarafından liderliği yürütülen bu proje Windows Vista'dan sonraki işletim sistemi değil. Çankaya'ya göre Midori, Microsoft içerisinde yürütülen binlerce kuluçka projesinden sadece biri. Microsoft'un şu anki tek odaklandığı işletim sistemi Windows Vista. Sonuç olarak, korkmaya gerek yok!


PEKİ MIDORI NEDİR?

Şirketin üzerinde çalıştığı Midori adlı daha kuluçka aşamasındaki proje, işlemlerin ağ yapısı üzerine dağıtıldığı bir işletim sistemi olarak tasarlanıyor. Verileri bilgisayarımız yerine, çevrimiçi ağlar üzerinde depolamamızı ve bu verileri istediğimiz her yerden ve her seviyedeki cihazdan erişerek kullanabilmemizi sağlayacak olan Midori, eğer kuluçka olmaktan çıkar ve nihai bir proje olursa, kendisine kavuşabiliriz. Şimdilik, tam gaz Windows'a devam!

16 yıl önce