|

Kiralık laptopa ilgi artıyor

00:00 - 6/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 7/08/2011 Pazar
Yeni Şafak
Kiralık laptopa ilgi artıyor
Kiralık laptopa ilgi artıyor

Günümüzün en çok kullanılan teknoloji ürünü olan bilgisayarda da satın alamayanlar için otomobil ve evde olduğu gibi kiralama yöntemi geliştirildi. Küçük satıcıların yanı sıra artık büyük teknoloji marketler de dizüstü bilgisayar (laptop) kiralama dönemi başlattı.


Evinde bilgisayar olmayan gençler, internet kafelere yoğun ilgi gösteriyor. Bilgisayar alacak imkanı bulunmayan ancak çeşitli organizasyonlar için kısa süreliğine bilgisayar ihtiyacı duyanlar için ise kiralama yöntemi önemli bir kolaylık. Bunun yanı sıra, bir şehirden bir başka yere giden, fuarlara katılan firmalarda bilgisayarlarını götüremedikleri durumlarda laptop kiralayarak ihtiyacını karşılıyor.


İnternette çok sayıda kiralık laptop arayan görmek mümkün. Bir çok şehirde de laptop kiralayan küçük işyerlerine rastlanıyor. Bir düğünde kullanmak üzere laptop kiralayan Abdullah Doğan, yüksek meblağlar verip almaktansa kiralama yöntemini tercih ettiğini söyledi.


Ani gelişen durumlarda birilerinden laptop bulmanın oldukça zor olduğunu belirten Doğan, bu hizmeti veren işyerlerinin sayısının artmasının faydalı olacağını vurguladı. Doğan, teknolojinin çok yararlı olmasına karşın birçok insan için hala pahalı olduğunu sözlerine ekledi.



Hizmette sınır tanımayan büyük teknoloji marketler de kiralık laptop vermeye başladı. Kiralamanın fazla tercih edildiğini gören teknoloji marketlerden Bimeks, müşterilerine kiralama hizmeti sunmaya başladı. Mağazanın broşürlerinde yer alan ilanlarda, 'kısa süreli ihtiyaçlarınız için satın almak yerine kiralayın' şeklinde duyuru yapılıyor. Bimeks yetkilileri, İstanbul'da üç mağazada verilen hizmetin diğer mağazalarda da sunulabileceğini belirtti.


Bir gün, iki gün, bir hafta yada bir ay için laptop kiralayanların sayısının çok fazla olduğunu ifade eden yetkililer, özellikle fuarlara katılan firmaların yada çeşitli organizasyon yapacak kişi yada kurumların laptop kiraladığını kaydetti. Bir günlük dizüstü bilgisayar kirası ise 65 lira.

13 yıl önce