|

KKTC Telsim'den cepte TV atağı

KKTC Telsim, cep telefonundan mobil televizyon hizmeti başlattı. Cep telefonlarında TV izlemeyi sağlayan teknoloji, Telsim kullanıcıları için 1 Nisan'a kadar bedava olacak. KKTC Telsim Genel Müdürü Bayazıt, “Yatırım sürprizlerimiz devam edecek” dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 27/02/2009 Cuma
Güncelleme: 23:52 - 27/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
KKTC Telsim'den cepte TV atağı
KKTC Telsim'den cepte TV atağı

KKTC Telsim, cep telefonundan mobil televizyon (Mobil –TV) hizmeti başlattı. KKTC Telsim ayrıca, sadece 3G ve Mobil-TV'ye yönelik 444 00 34 numaralı 7/24 müşteri hizmetleri hattını da dün kullanıma sundu.

1 Nisan'a kadar bedava kullanılabilecek sistemde etkileşimli (interaktif) televizyon izlenebileceği gibi, mesaj atılarak başkalarının da aynı programı izlemesi sağlanabilecek, oylamalara katılınabilecek, daha sonraki yayın akışı görülebilecek ve herhangi bir program VoD (Video on Demand) aracılığıyla cep telefonuna indirilebilecek.


TÜRKİYE'DEN ÖNCE GETİRİLDİ

KKTC Telsim Genel Müdürü Hüsamettin Bayazıt, yaptıkları yatırımlar ve getirdikleri yeni teknolojilerle halka en kaliteli hizmeti vermek için çaba harcadıklarını söyledi. KKTC'de Mobil-TV hizmetini Türkiye'den de önce getirerek bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Bayazıt, KKTC Telsim'in yenilik ve sürprizlerinin devam edeceğini kaydetti.


YENİLİKLER DEVAM EDECEK

Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Feridun Üstün de, KKTC'de 3G lisanslarını verirken bu tür yeniliklerin geleceğinin farkında olarak bunu yaptıklarını söyledi. Üstün, devlet olarak gerekli altyapıyı sağlama, özel sektörün de bu hizmetleri halka ulaştırma görevi bulunduğuna işaret ederek, Türkiye'de henüz olmayan bir teknolojinin KKTC'ye gelmesinden gurur duyduklarını söyledi, yeniliklerin devam edeceğini ve “Kıbrıs Türk halkının bu yeniliklere layık olduğunu” ifade etti.


EV YAYININA GÖRE AVANTAJLI

KKTC Telsim Satış ve Pazarlama Müdürü Serdar Özten de, cep telefonlarından alınacak yayınlarla, etkileşimli TV, taşınabilirlik, VoD ve kişiselleştirme özellikleriyle Mobil-TV'nin normal televizyonlardan ayrıldığını ve evlerde izlenen yayınlara göre avantajlar sağladığını anlattı.

Mobil-TV izleyen bir kişinin, başka bir cep telefonu kullanıcısına kısa mesaj atarak izlediği programı haber verebileceğini, televizyondaki bazı oylamalara katılabildiğini, yayın akışıyla ilgili bilgi alabildiğini söyleyen Özten, aynı zamanda Video on Demand (VoD) ile izlenen programın cep telefonuna kaydedilebileceğini kaydetti.


KISA MESAJLA ÜYE OLUNABİLİYOR

Mobil TV servisine abone olmak için KKTC Telsim kullanıcılarının 8688'e telefonunun marka ve modelini yazarak kısa mesaj atması ve gelen mesajda belirtilen şekilde ayarları kaydetmesi gerekiyor.

Elle ayar yapmak için telefonun ayarlarına APN adresi olarak mtv.telsim.com girilmesi ve ayarlar yaptıktan sonra telefonun web browser kısmına http://mtv.telsim.com adresini girilmesinin yeterli olduğu kaydedildi. Yayınları alabilmek için Mobil TV destekli telefonlarda Real Player ve Quicktime yazılımlarının da yüklü olması gerekiyor.


15 yıl önce