|

Kriptolu telefonu Türkiye'de en çok kimler kullanıyor?

00:00 - 7/10/2011 Cuma
Güncelleme: 13:51 - 7/10/2011 Cuma
Yeni Şafak
Kriptolu telefonu Türkiye'de en çok kimler kullanı
Kriptolu telefonu Türkiye'de en çok kimler kullanı

Türkiye pazarına gireli dört ay olmasına rağmen büyük bir satış başarısına ulaşan Enigma T301 TR'yi yüzde 35 satış oranıyla iş adamları ve finans sektörü çalışanları, yüzde 25 oran ile siyasetçi ve bürokratlar, yüzde 20 oran ile kamu yöneticileri tercih etti.


Avrupa'da 10 yıldır kullanılan yüksek şifreleme teknolojisine sahip mobil cep telefonu Enigma T301 TR, Türkiye'de üç operatör tarafından güvenli iletişim imkanı sunuyor.


Almanya'nın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Deutsche Telekom ve her biri kendi alanında önemli projelere imza atmış, toplamda 12 ayrı teknoloji şirketinin ortaklığı ile tasarlanan ve Avrupa'da üretilen Enigma T301 TR, C5 Elektronics tarafından ithal edilerek tüm operatörlerin abonelerine hizmet veriyor.


DİNLEMENİN İSTİSNALARI VAR MI?

Enigma için her ne kadar 'dinlenemeyen telefon' ifadesi kullanılsa da, yasal dinlemeler için bu geçerli değil. Ürün, yasal olmayan yöntemler ile havadan veya ortam dinlemelerine son veriyor. Enigma T301 TR, kendi aralarında yaptığı görüşme ile üçüncü şahısların dinlemesini engelliyor, telefon görüşmelerinin gizliliğini ve güvenliğini garanti altına alıyor.


Yaklaşık dört ay gibi bir zamanda Avrupa'dan ithal edilerek Türk kullanıcısının hizmetine sunulan Enigma T301TR kriptolu cep telefonu, yüksek önemde iş bilgisine sahip şirket üst düzey yöneticileri, toplumda bilinirliği yüksek, statü, şöhret sahibi kişiler ve politikacıların ilgi odağı oldu.


EN ÇOK İŞ ADAMLARI TERCİH ETTİ

Özellikle iş adamları ve politikacıların tercih ettiği Enigma'nın satış oranları şöyle:


Yüzde 35: İş adamları, Finanscılar, Sanayi ve Ticaret kuruluşları yöneticileri

Yüzde 25: Siyasetçi, stratejik noktadaki bürokratlar ve güvenlik kuvvetleri

Yüzde 20: Kamu yöneticileri ve hukukçular.


SİSTEM VE VERİ GÜVENLİĞİ GARANTİ ALTINDA

İletişim şifreleme ve kriptolama da kalite standardı olan INTSEC ltd. tarafından geliştirilen Enigma'ların şifre sistemi, son yıllarda ülkemizde de çok gündemde olan 'yasadışı telefon dinlemelerine son veriyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de toplumun yaklaşık yüzde 35'i telefonunun dinlendiğini düşünüyor.


12 yıl önce