|

Lenovo'nun tabletleri raflardan kalkıyor

PC devi Lenovo'nun büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü Miix 2 ve ThinkPad 8, ani bir kararla piyasadan çekildi!

.
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:13 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Lenovo'nun tabletleri raflardan kalkıyor
Lenovo'nun tabletleri raflardan kalkıyor

Lenovo birçok alanda kendisini kanıtlamış bir marka. Özellikle laptop sektörüne damgasını vuran isim, son yıllarda ürettiği tabletlerle de anılıyor. Yine de konu sekiz inçlik tabletler olduğu zaman durum Lenovo için pek de iç açıcı değil...

Firmadan gelen bir açıklamaya göre Lenovo'nun sekiz içlik tablet modelleri olan Miix 2 ve ThinkPad 8, Amerikan pazarından kaldırılıyor. Böyle büyük bir kararın alınmasındaki en büyük etkense şüphesiz ürünün Amerikan pazarında hiç ilgi çekmemesi. Bu zamana kadar Amerika'da satışa sunulan ürünlerse, farklı pazarlara yönlendirilmiş durumda. Konu hakkında bir teknoloji sitesine açıklamada bulunan Lenovo sözcüsü; "Kuzey Amerika bölgesindeki talebin, sekiz inçlik modellerden ziyade, daha büyük ekran ebatlarına sahip Windows tabletlere yöneldiğini net bir şekilde görebiliyoruz keza ThinkPad 10 satışlarımız, aradaki farkı bizlere birinci elden gösteriyor." şeklinde bir açıklama yaparak, alınan kararın direkt olarak tüketici talepleri ile alakalı olduğunu vurguladı.

Sözcünün açıklamalarının geneline baktığımız zamansa, özellikle Brezilya, Çin ve Japonya gibi ülke pazarlarında, sekiz inçlik ekran ebatlarına daha büyük talep söz konusu olduğunu görüyoruz ki bu durum ThinkPad 8 için de geçerli. Her ne kadar açıklamalar esnasında 8 inçlik Miix 2'den çok fazla bahsedilmese de an itibariyle ürünlerin Amerikan pazarında temin edilemeyeceğinin altı çizildi. Diğer taraftan 10 inçlik ThinkPad, halen satışta.

10 yıl önce