|

Live Search'ün yerini Bing alıyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 29/05/2009 Cuma
Güncelleme: 22:57 - 28/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Live Search'ün yerini Bing alıyor
Live Search'ün yerini Bing alıyor

Teknoloji devi Microsoft, Google'ın açık ara lider olduğu arama pazarında iddiasını daha da perçinlemek için yeni bir hamle yaptı. Şirket, bir süredir Kumo adıyla test ettiği arama motorun Bing adını verdi. Microsoft'un yeni arama motoru Bing'in Live Search'ün yerini alması bekleniyor.


Arama motoru alanında Google'un oldukça gerisinde kalan Microsoft, Bing için kesenin ağzını açmış durumda. Şirketin yeni arama motorunun reklam bütçesi için 100 milyon dolar bütçe ayırdığı belirtilirken, Google'ın 2008 yılı toplam reklam bütçesinin 25 milyon dolar olduğuna vurgu yapılıyor.


Şirketin CEO'su Steve Ballmer tarafından duyurusu yapılan Bing, yeni nesil arama motoru olarak tanımlanıyor. Microsoft Türkiye'den Mehmet Nuri Çankaya, Bing'in semantik yeni nesil bir arama motoru olarak sadece kelimelerle arama yapmadığını, kullanıcının verdiği ipuçlarından yola çıkarak gerçekten ne aranıldığına odaklandığını belirtiyor.


Bing'in semantik aramaya odaklandığı, arama sonuçlarını oldukça hızlı getirdiği ve en önemlisi de Türkçe içerik olarak da iyi sonuçlar verdiği iddia ediliyor. Bing'in 3 Haziran'a kadar adım adım tüm dünyada faaliyete geçmesi bekleniyor.



15 yıl önce