|

MEB'den 'FATİH Projesi ihalesi'yle ilgili açıklama

00:00 - 26/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 10:57 - 26/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
MEB'den 'FATİH Projesi ihalesi'yle ilgili açıklama
MEB'den 'FATİH Projesi ihalesi'yle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), FATİH Projesi ihalesi ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, 'Haberde iddia edilenin aksine ihaleye hiçbir firmanın katılımı engellenmediği gibi onlarca firma istekli olarak şartname satın almış, ihaleye birçok yerli ve yabancı firma da teklif vermiştir' denildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede ve bu gazeteden alıntı yapan bazı internet sitelerinde yer alan 'Eğitimde FATİH Projesi' ile ilgili haber ve yorumlar yapıldığı belirtildi.

Söz konusu haberlerde bakanlığın ihtiyacı olan bilişim teknolojisi donanımlarına yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde yapılan ihale sürecinin çarpıtıldığı belirtilerek, eksik, yanlış ve mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu ifade edildi.

Haberde bahsedilen akıllı tahtanın fikri mülkiyet haklarına yönelik tüm patent haklarının Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğu belirtilerek, 'Buna dair bilgilere Türk Patent Enstitüsünden verilen 2011/06666, 2011/05613, 2011/04445 patent numaralarından ulaşılabilir' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Haberde iddia edilenin aksine ihaleye hiçbir firmanın katılımı engellenmediği gibi onlarca firma istekli olarak şartname satın almış, ihaleye birçok yerli ve yabancı firma da teklif vermiştir. İhale şartnamesi ilan edildikten sonra firmalardan gelen sorular Kamu İhale Kanunu mevzuatına uygun olarak cevaplandırılmıştır. Haberde iddia edilenin aksine söz konusu şikayet Kamu İhale Kurumu tarafından incelenmiş ve reddedilmiştir.

Sonuç olarak; haberde bahsedilenin aksine Kamu İhale Kanunu mevzuatına uygun olarak şeffaflık, rekabetçilik eşit muamele, güvenirlik ilkeleri doğrultusunda bütün isteklilerin teklif verebildiği açık ihale usulü ile yapılan akıllı tahta ihalesi onaylanmıştır.'

12 yıl önce