|

Microsoft Facebook'tan vazgeçmiyor

Wall Street Journal gazetesi, Microsoft'un son günlerin gözde internet sitesi Facebook'a yatırım yapmaya hazırlandığını duyurdu. Facebook'un toplam değeri 10 milyar dolara kadar çıkabilecek.

Ntv
00:00 - 22/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 22/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Microsoft Facebook'tan vazgeçmiyor
Microsoft Facebook'tan vazgeçmiyor

İnternet sektöründe, milyar dolarlık şirketlerine bir yenisi daha ekleniyor. Wall Street Journal gazetesine göre, Microsoft, Facebook'un yüzde 5 hissesini, 300 ila 500 milyon dolar arasında bir fiyatla satın almaya hazırlanıyor.


Facebook'un yüzde 5'i için 500 milyon dolar ödenmesi halinde, şirketin tamamının piyasa değeri de 10 milyar dolara çıkacak. Google'ın da Facebook'la ilgilendiğini belirten uzmanlar, fiyatın daha da artabileceğini vurguluyor.


Ancak geçen yıl Yahoo'nun 1 milyar dolarlık teklifini reddeden Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sitenin bağımsız kalmasını istediğini söylemişti.


Facebook'un önceleri üyeliği Harvard öğrencileriyle sınırlıydı. Fakat kısa süre içinde önce Boston bölgesindeki diğer üniversitelere, sonra da ülke çapındaki okullara yayıldı. 11 Eylül 2006'dan itibaren, herhangi bir elektronik posta adresi olan herkesin kullanabildiği Facebook, dünyanın en çok kullanılan internet sitelerinden birine dönüştü.


Halen 42 milyon aktif kullanıcısı olan Facebook, MySpace'ten sonra dünyada sosyalleşme amaçlı olarak en çok kullanılan ikinci internet sitesi. İngiltere'de açıklanan rakamlara göre ise yaklaşık 6 buçuk milyon kullanıcıyla MySpace'i geride bırakarak, bu klasmanda ilk sıraya yükselmiş durumda.

17 yıl önce